5 nov. 2012

Allround Concealer Palette by Catrice II Review!

Een zeer bekend en geliefd concealer palette: het 'Allround concealer palette' van Catrice. Dit palette blijft geliefd bij veel meiden en het werd dus tijd dat wij dit palette ook eens zouden aanschaffen! Benieuwd wat wij van dit palette vinden? Klik dan op 'Ik wil meer lezen!'.Wat is concealer?
Je hebt vast wel van foundation en concealer gehoord. Maar wat is dit nou precies? 
Foundation is bedoeld voor je hele gezicht, vrij grote oppervlaktes dus. De foundation bedekt je onzuiverheden, waardoor je huid er egaler uitziet. 
Concealer is bedoeld voor kleinere oppervlaktes. Heb je bijvoorbeeld net een puistje op je kin zitten? Of heb je een muggenbult op je wang? Dan is concealer de oplossing!

Hoe gebruikt je concealer?
Concealer en foundation zien er allebei huidskleurig uit. Het is daarom wel belangrijk dat je de juiste huidstint voor jezelf kiest! Je wilt er natuurlijk niet bij lopen als een oranje wortel of zo bleek dat je ziek lijkt!

Het Allround concealer palette van Catrice is een palette die bestaat uit vijf tinten: 

Er zijn drie huidstinten. Zoals je ziet is er een donkere, een lichte en een kleur die er tussen in zit. Wat zo handig is aan drie tinten, is dat dit palet voor verschillende huidstinten gebruikt kan worden. Met een beetje geluk zijn een van deze drie kleuren al een perfecte kleur voor jou (bij Mendy en ook bij Iris is dit de middelste kleur), maar anders kun je de drie tinten nog met elkaar mixen. Ook is je huidskleur vaak niet overal hetzelfde in je gezicht. Deze huidstinten bedekken oneffenheden en is prima te gebruiken als oogschaduw basis! Iris gebruikt de lichtste kleur zelfs als highlighter en de donkerste kleur op haar ooglid!


Verder zijn er nog twee overige tinten: een groene en een roze. De groene is bedoeld voor rode plekjes. Muggenbulten, puistjes, noem het maar op! Groen is de tegenovergestelde kleur van rood, hierdoor compenseert de groen het rood waardoor de rode plekjes niet zo heftig meer lijken. 

De roze kleur is voor kringen onder je ogen/wallen. Ideaal dus! Het is wel belangrijk om na de groene tint, weer een huidskleurige tint erover heen te doen. Anders heb je allerlei groene vlekken in je gezicht! Daarnaast is het ook handig een gezichtspoeder te gebruiken over de concealer heen: zo blijft de concealer zitten en zorgt ook voor dekking van vervelende plekjes!

Op de foto hierboven staan de vijf tinten subtiel geswatched. 

Het is belangrijk om de concealer op een stippelende manier aan te brengen en niet door te wrijven: anders krijg je strepen in gezicht #oeps!

Volgens mij weten jullie nu genoeg over het palet zelf, maar wat vinden wij er nou van? 
Iris:
Ik heb deze concealer sinds 2/3 maanden en ik gebruik hem eigenlijk elke dag! Ik vind hem het helemaal!  Je hoeft niet verschillende concealer kleuren te kopen, ik gebruik namelijk alle kleuren! De concealer blijft ook nog eens lang zitten, na een lange dag op school zit het er nog steeds op! Daarnaast is het palette ook nog eens heel erg budget-proof! Toppertje, dus!

Mendy
Deze concealer heb ik nu een paar weken en ik heb hem een aantal keren gebruikt. Ik gebruik de concealer alleen wanneer mijn huid even een slechte periode heeft, maar als ik de concealer gebruik dan vind ik hem erg goed werken. De concealer 'covert' als het ware je 'imperfections'. Ook na een lange schooldag blijft de concealer prima op zijn plek zitten. Zeker voor zo'n prijsje is de kwaliteit verrassend goed! ;) 

Het Allround Concealer palette van Catrice kost 3 à 4 euro en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! 

Wat vinden jullie van het Allround Concealer palette van Catrice?

6 opmerkingen:

 1. Ik dacht al; huh waarom is het groen ahha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, idd, groen is wel handig. Die kleur gebruik ik het meest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik dacht ook al over die kleur groen. Wat een leuke header heb je trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn favoriete concealer, hij is echt zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...