23 apr. 2013

Review: Hema Make-up Kwasten: poeder, blush, blending & concealer

Heb je geen goede kwasten, dan kan je volgens velen een mooie look ook wel vergeten. Gelukkig hoef je niet altijd duur te gaan voor fijne make-up kwasten, zoals bijvoorbeeld de bekende MAC kwasten. Hema heeft namelijk ook een aantal prima kwasten! Ik verklap maar alvast dat ik door de een meer (blij) verrast ben dan door de ander. 

Hema heeft vergeleken met andere goedkopere make-up merken in Nederland aardig wat kwasten in haar assortiment: oogschaduw, blush, je vindt het er allemaal. Er zijn verschillende soorten kwasten in het schap van Hema te vinden: witte, zwarte en ook reiskwasten. De meeste witte kwasten zijn lekker zacht voor je huid, maar sommige bruine kwasten daarentegen..

Grote poederkwast:€4,-
Oogschaduwkwast: +/- €3,-
Blendingkwast: +/- €3,-
Blush kwast: +/- €3,-/ 4,-Ik vind zeker de kwasten met witte stelen er best stylish uitzien. De handvatten zijn glanzend wit en zwart mat en vrij basic, maar toch mooi. Ze zien er zeker -op de blush kwast na- niet erg goedkoop uit. Op de stelen staat simpelweg alleen 'Hema' en voor de rest geen andere poespas, zoals bijvoorbeeld de naam van de kwast.
Deze poederkast gebruik ik het liefst elke dag voor het aanbrengen voor (een klein beetje) poeder. De kwast ontzettend lekker zacht en ook vrij groot. Hij is geschikt voor losse en vaste poeder, en ook blush en bronzer, maar misschien is deze kwast hiervoor wat groot.De oogschaduwkwast is net als de poederkwast ontzettend zacht en stevig. Persoonlijk vind ik hem niet zo prettig voor oogschaduw. Deze kwast is waarschijnlijk wel prettiger voor oogschaduw met veel fall-out, omdat hij zo stevig is en ook om oogschaduw nat aan te brengen. Het liefst gebruik ik hem toch voor concealer. De blendingkwast is gemaakt van echt dierenhaar en is erg fijn om kleur in je arcade boog mee te vervagen. De kwast is niet zo zacht als de witte kwasten, maar nog steeds niet erg vervelend prikkelend.

Maar dan nu de afknapper van dit viertal kwasten, zoals je op de foto's kunt zien, is de kwast recht afgesneden en vrij vol. Helaas steken de haartjes alle kanten op en prikken deze ook wat.  De kwast is te gebruiken voor blush, bronzer en ook als kleine poederkwast.


De kwasten van Hema zijn op de blush kwast na, allemaal erg fijn en zacht in gebruik. Ik gebruik de overige drie kwasten bijna allemaal dagelijks met veel plezier. Echte aanraders als je op zoek bent naar prima, maar niet al te dure kwasten. Liefs' Iris

Q: Hebben jullie kwasten van Hema?


2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...