5 feb. 2013

Het geheim achter sterke nagels

Iedereen is altijd op zoek naar handige manieren om je nagels sterker te maken, en vandaag vertel ik jullie mijn tips om sterkere nagels te krijgen! Ook last van nagels die snel breken net zoals vele anderen? Lees dan snel verder!


Hieronder een foto van mijn nagels met alleen een nagelharder van de Etos. I know.. mijn nagels zijn niet zo erg mooi meer.. Maar wat verwacht je van je nagels al je ze zo veel lakt? Binnenkort knip ik ze weer helemaal kort en lak ik ze 1 á 2 weekjes niet: dan kunnen ze weer even aansterken  en 'luchten'!Het is ook een beetje zo dat je van je zelf ook wat sterkere nagels moet hebben, om ze ontzettend lang te laten groeien. Zelf ben ik ook niet voorzien van erg sterke nagels, maar gelukkig heb ik wel al wat langere nagels van me zelf, ook wel een lang nagelbed genoemd ;)

* Dit is een truc die je waarschijnlijk al kende: een nagelharder gebruiken. Niet te vaak, maar gewoon af en toe, dit kan ook gewoon onder je nagellak! Ik heb veel goeds gehoord over de nagelharder van Herôme, die kost helaas wel 12 euro!

* Wat ik net ook al even vertelde, is ook een belangrijk iets om af en toe te doen. Ik heb het al een hele tijd niet meer gedaan: even niet je nagels lakken. Ik heb de laatste maanden eigenlijk elke week mijn nagels gelakt. Maar, geef je nagels af en toe wat rust om aan te sterken!

* Knip je nagels niet (te vaak), hierdoor worden ze brozer. Vijl je nagels elke week met een kartonnen vijltje, daarmee blijven ze een stuk harder!

* Het lijkt een heel simpele tip, maar dat is het ook! Gewoon niet aan je nagels pulken! Ik heb er ook last van, als er al maar één scheurtje in m'n nagel zit, kan ik er gewoon niet afblijven! Maar daar gaan ze nog verder van scheuren. Óf knip die nagel af, óf (beter om te doen, dus) vijl het vervelende stukje eraf!

*Daarnaast, is het beter om je nagels iets wat rond (ovaal) te vijlen en dus niet zo vierkant houden. Op deze manier komt er veel minder snel een scheurtje in je nagel en ik vind het persoonlijk ook nog eens mooier ook!

*Als je korte nagels hebt, valt dat ontzettend  op wanneer je erg felle kleuren gebruikt. Lak je nagels daarom eerder in een mooie nude kleur of gebruik een matte top coat, dat kan heel veel beter staan!

* Verzorg je nagels af en toe met een nagel olie en je nagelriemen met een nagelriem olie! Het draait ook erg om gezonde nagels: ongezonde nagels zullen veel eerder breken! Ik heb al eens artikeltje over budget nagelverzoring geschreven, klik *hier*.

*Gebruik een nagellakremover zonder acetone, dit droogt je nagels namelijk nogal uit!


Hebben jullie nog handige tips?

Liefs' Iris 

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...