22 feb 2013

Mijn 10 tips tegen een slecht humeur

Iedereen heeft het wel eens: een slecht humeur. De een gaat er anders mee om dan de ander, maar er bestaat vast geen enkele persoon op aarde die nog nooit een beetje chagrijnig is geweest. Vaak krijg ik te horen dat het lijkt alsof ik nooit een dagje wat minder vrolijk ben, maar niks is minder waar! Ik heb net als iedereen zulke momenten. Lees je mee voor mijn tips om je snel weer wat vrolijker te voelen? 




1. Ik denk dat een hoop meiden het hier mee eens zijn: shoppen! Ik kan ontzettend blij worden als ik een hoop leuke aankoopjes heb gedaan! Voor de een zijn nieuwe schoenen helemaal een humeur-boost, of juist nieuwe kleding, make-up en ga zo maar door!



2. Zoek afleiding, ga iets leuks doen! Spreek met je vrienden af en vergeet gewoon even lekker alles om je heen!

3. Dit klink misschien een beetje afgezaagd, maar: lees een goed én mooi boek! Ik, en waarschijnlijk vele anderen, kan helemaal in een goed boek opgaan en alles even om me heen vergeten! Echt een aanrader!


4. 'Verwen' en neem wat tijd voor jezelf door lekker in bad te gaan, een maskertje op te doen, lekker jezelf opmaken of bijvoorbeeld met nail-art ben je gewoon even lekker bezig!


5. Ga grappige TV-series of YouTube filmpjes kijken, zoals BanjoMovies! Serieus, daar word ik echt vrolijk van!



6. Maak een lijstje met leuke dingen die je gaat doen, of bedenk leuke dingen die je wilt gaan doen!


7. Heb je huisdieren? Nou, dan zijn die de ideale oplossing! Mijn kat en hond hebben me altijd al kunnen opvrolijken: ze zijn altijd vrolijk en lijken aan te voelen als er iets mis iets!


8. Doe iets wat je gewoon erg leuk vindt, zoals bij mij bijvoorbeeld blogs lezen, zelf bloggen of Youtube filmpjes kijken! Of luister lekker vrolijke muziek! Geen depri muziek, daar word je alleen maar verdrietiger of chagrijniger van!


9. Ga lekker sporten, zoals gewoon even een rondje hardlopen! Even weg van alles en jezelf even 'uitputten'. Het is zelfs bewezen dat je van je bewegen vrolijker wordt!


10. Denk nadat je bui wat over is, waarom je zo 'chagi' was: was je stress-erig, was er iets vervelends gebeurd, of had je gewoon te weinig gegeten ;)?

Het komt er eigenlijk gewoon op neer: zoek afleiding! Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad! Hebben jullie nog speciale manieren voor wanneer je in een slechte bui bent? Until next time! Liefs' Iris

Foto's: Weheartit.com


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...