8 jun 2013

Review: Real Techniques Expert Face Brush

De Real Techniques kwasten zijn misschien wel dé meest gehypte makeup-kwasten van de afgelopen tijd. Vele beauty-lovers hebben ze al in hun bezit en waren laaiend enthousiast. Ik was natuurlijk net als iedereen benieuwd, maar was nooit van plan ze echt te gaan kopen. Ik vond mijn goedkope Hema (en nog wat drogisterij)  kwasten gewoon prima. Tot ik Londen dan de kwasten in real-life zag, en ik er een in een impuls meenam! En dat is zeker iets goeds geweest! 



De Real Techniques kwasten zijn in Nederland alleen online te koop. Er zijn drie sets (excl. limited edition): het Starter Set (oogkwasten), Core Collection (gezichtskwasten) en het Travel Essentials verkrijgbaar voor €25,99/stuk . Ook worden er acht losse kwasten verkocht, variërend van €9,25 tot €14,75, waaronder deze Expert Face Brush.



De kwasten komen in een stevig, plastic doosje. Op de achterkant vind je informatie over Sam Chapman, de vrouw achter de Real Techniques kwasten én één van de PixiWoo zusjes! Ook staat er waar je haar speciale tutorials voor haar kwastenlijn kan vinden en ook waarvoor je de Expert Face Brush kunt gebruiken:


'Geweldige looks beginnen met een vlekkeloze basis. 
Mijn Expert Face Brush is extra stevig en geschikt voor het aanbrengen en blenden van crème of vloeibare foundation:
  • Ziet er 'pixel' perfect uit, zelfs in scherp licht.
  • Extra pluche taklon (synthetische) haren.'



De Expert Face Brush heeft een oranje kleur, zoals alle gezichtsbasiskwasten. De oogkwasten zijn paars en de finish kwasten zijn roze van kleur. Aan de ene kant van het handvat staat het logo van Real Techniques en aan de andere kant de naam van de kwast. De handvatten zijn van aluminium gemaakt: er handig dus als je je kwasten veel wast! De haren zelf zijn synthetisch, no animals, jeeh! 





De haren van de kwast zijn rond afgesneden, maar de vorm van de kwast zelf is ovaal. De Expert Face Brush is vrij klein, kleiner dan ik verwacht had althans. Eigenlijk alleen maar fijn, je kan bij je ooghoeken en neus! De kwast is erg stevig: hij bevat volop ontzettend zachte haartjes, die zorgen voor een goed dekkende basis. Bij de steel beginnen de haartjes zwart, maar verder naar de top wordt de kleur crème wit. Het ziet er leuk uit, maar na een paar  keer gebruiken, begin je de kleur van het gebruikte product helaas wel goed te zien. (Tot je hem weer wast, natuurlijk!)





Je kunt de kwast op verschillende manieren gebruiken. Zelf vind ik het fijnst om mijn geliefde Rimmel BB Cream met ronddraaiende bewegingen aan te brengen op mijn gezicht. Ik moest hem wel even leren gebruiken, omdat mijn BB-cream vrij dik is. De kwast ligt lekker in de hand en is super zacht. Na de kwast al een aantal keer gewassen te hebben, heb ik nog niet gemerkt dat de haartjes uitvallen. Kortom, de kwast is gewoon heel fijn! Ik zou de Expert Face Brush zeker aanraden, als je op zoek bent naar een fijne kwast die een dekkendere laag foundation/ BB-cream mooi aanbrengt. Het zou me niet veel verbazen als ik de toekomst nog meer kwasten van Real Techniques ga aanschaffen, want tot nu toe bevalt deze me erg goed! 

Hebben jullie kwasten van Real Techniques? Liefs' Iris

De Expert Face Brush is in Nederland alleen online te koop, zoals in  themakeupspot voor ongeveer €13,-

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien dat jij tevreden bent.. Ik heb m gisteren besteld dus hopelijk morgen in huis... Pfff iedereen is er ZOOO enthousiast over, dus ik moest m gewoon aanschaffen.. Via de site the make up spot heb ik m besteld, iets van 14 euro en dan nog 4 euro ofzoo verzendkosten.. Ben benieuwdddddd, want ben sowieso fan van de pixiwooo sisterssssss

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...