16 aug. 2013

Beauty Advice To My Jounger Self!

Raad eens wie er vandaag 15 kaarsjes mag uitblazen? Jep, it's me! Wat ik voor cadeautjes krijg? Misschien wel een nagellak display voor aan de muur, maar zelf weet ik niet echt wat ik wil! Een nieuwe laptop of spiegelreflexcamera, maar dat is toch iets te ver buiten het budget ;) We zullen zien! Het leek me wel toepasselijk om vandaag een beauty advice to my younger self te doen! Niet dat ik er al heel wat jaren op heb zitten, maar ik heb het afgelopen jaar heel wat nieuwe dingen geleerd. En er zijn toch wel wat beauty tips die ik aan mijn jongere ik zou geven!


16 augustus 2005


Bronzer is een prachtig product om je gezicht nét even wat bruiner te laten lijken. Maar weet jij veel op elf jarige leeftijd dat je bronzer niet over je gehele gezicht kan gebruiken? Iris, je staat een beetje voor aap zo! Gebruik die bronzer liever alleen subtiel op de plekken waar de je zon je gezicht vooral raakt: je jukbeenderen, je neus en je voorhoofd!



Ik hoor het een vriendin nog steeds zeggen in de eerste klas: 'Zou je je mascara op je onderste wimpers niet wat minder doen?' Waarom zou ik?, dacht ik bij mezelf, wat is er mis met wat mascara op je onderste wimpers? Wat mascara is misschien een tikje zacht uitgedrukt...Less is more, is zeker van toepassing bij mascara, in ons geval! Tegenwoordig gebruik ik het liefst heel weinig of zelfs geen mascara op mijn onderste wimpers, voor een natuurlijker uiterlijk! 




Eyeliner was vroeger nummer 1 in het lijstje van onze beauty things I suck at. Tegenwoordig zet ik met het grootste gemak een strak, dun lijntje langs mijn wimpers. Helaas laat toch die perfecte wing nog even op zich wachten, maar oefening baart kunst! Het geheim is: probeer verschillende soorten eyeliners uit (een stift verschilt erg van een kwastje of een gel eye liner), oefening baart echt kunst! en zorg voor een stabiele ondergrond waarop je je arm kan zetten! Dus niet gewoon voor de spiegel gaan staan en je arm in de lucht laten bengelen!



Oogschaduw kan hartstikke mooi staan, maar je moet wel een beetje weten wat je doet, Iris! Gebruik ten eerste altijd een oogschaduwbasis: dit zorgt ervoor dat je oogschaduw intenser is en ook langer blijft zitten. De perfecte heb ik nog niet gevonden, maar als ik hem heb laat ik het je horen! Daarnaast is het belangrijk om je oogschaduw goed te blenden en dat het langzaam vervaagt. Niet dat in een keer stopt: het ziet er niet uit!



Iris, kwasten zijn hartstikke handig, maar je moet ze wel af en toe wassen! Waarom duurt het maanden na het aanschaffen van een kwast, voordat je hem wast? Vind je het gek als je dan allemaal onzuiverheden krijgt? Die kwast zit bomvol met bacteriën! Was je kwasten het liefst elke week, maar in ieder geval één keer per maand! En koop ook eens goede kwasten! Voor dezelfde prijs van die bruine, prikkende Hema kwasten zijn er nog een hele hoop wel goede, maar ook goedkope kwasten te vinden! 



Jaja, over een paar jaar zal je jezelf wel een expert op het gebied van nagels vinden (*kugh*), maar zoals het er nu uit ziet...Dit kan echt niet! Lak je nagels mooi: als het nodig is gebruik je meerdere lagen nagellak, houd wat ruimte tussen de nagellak en je nagelriemen en gebruik toch een base coat! En nagel harder doet serieus wonderen voor broze nagels! 


Mei 2013, British Museum, London

Dus Iris, ik hoop dat je mijn advies gaat opvolgen! Want als je zo doorgaat, kan je je over een paar jaar wel voor je hoofd slaan! 'Geef me een boks, dude!' Liefs' van je oudere ik!

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...