12 dec. 2013

New Love: Yankee Candle Geurkaarsen!

In Amerika was het dan opeens daar: Yankee Candle. Mijn gastfamilie, trots op hun gebied (waar alles met deze kaarsen begon), nam me meteen mee naar de overweldigend grote winkel! Toen ik al weer lang en breed terug was, ontplofte er een Yankee Candle bom in bloggersland. En waarom zou ik er niet aan mee doen? Ze zijn immers heerlijk!
 Bron


Voel je de sfeer van de winkel een beetje? Massaal en het ultieme kerstgevoel, dat was het idee wat ik er beide keren (Ja, ik ben er 2 keer in 10 dagen geweest!) bij kreeg! Voordat ik naar Amerika vertrok, kende ik Yankee Candle eigenlijk nog niet. Ik was ├╝berhaubt helemaal niet bezig met kaarsen: ik snapte werkelijk geen klap van de geurkaarsen-hype van de afgelopen tijd! Yankee Candle is vrij prijzig, maar het merk is niet voor niets zo wereldberoemd... Het moet wel fantastisch zijn! De kaarsen zijn in verschillende grootten te koop: zelf heb ik de 'small jar'  (€12,-) en de 'votive sampler' (€2.50). Andere formaten zijn de 'large jar' (€26,-), de 'medium jar' (€21,-) tea lights 12 st. (€11,-) en de tarts (€1,50). De prijzen verschillen dus onderling nogal. Een 'large jar' weegt zo'n 600 gram en gaat meer dan 110 branduren mee! Een 'small jar' brandt gemiddeld 35 uur en een 'votive sampler' gaat zo'n 15 branduren mee. Meer dan genoeg, vind ik zelf! Ik heb namelijk het gevoel dat ze wel iets langer meegaan dat en persoonlijk houd ik ook veel van afwisseling!Het gebied waar Yankee Candle begon, is een streek met veel appelteelt. Voordat ik Yankee Candle binnenging, gingen we dan ook met de hele familie appels plukken in een boomgaard! Een ware traditie! Daarom is het ook niet ontzettend verbazingwekkend dat de best verkochte geurkaars van Yankee Candle de Macintosh geur is! Ik heb daar een heleboel kaarsen geroken (en een groot deel rook niet zo geweldig lekker naar luchtverfrisser...), maar er zaten toch wel een paar verrassingen bij, zoals koekjes en cupcakes waarvan de geur bijna levensecht was! Het lekkerst vond ik toch deze appel geurkaars. De geur had bijna niet beter kunnen zijn!

Ook kocht ik de tweede keer dat ik in de winkel was, met een vriendin (die helemaal gek is op mango!) de Mango Peach Salsa geurkaars. Het labeltje is er helaas al vanaf, omdat ik kaarsen brandend op de foto wilde zetten. Dit is hoe het labeltje er normaal gesproken uit ziet. Mango vind ik ontzettend lekker, maar deze kaars is eigenlijk nog geweldiger! Precies de geur van een echte mango, maar dan natuurlijk nog wel met een vleugje perzik!  Ik durf hem alleen niet aan te steken, zuinige Nederlander als ik ben...Ik ben helemaal gek op mijn geurkaarsen van Yankee Candle! Nu het steeds vroeger donker wordt, is het hartstikke gezellig om een kaarsje aan te steken, toch? Alleen vergeet ik zo af en toe ze uit te blazen als ik even naar beneden ga... Hopelijk vliegt er niets in brand! Hahah!


Q: Gebruik jij graag geurkaarsen? Liefs' Iris

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...