12 feb. 2013

Jezelf veranderen.

Je vindt vast wel iets aan je uiterlijk niet mooi, toch? Maar wat vind je nu eigenlijk vervelend aan je eigen karakter? Misschien is het wel moeilijk om over te praten.. Ik ben er ook pas de laatste tijd over gaan nadenken wat ik aan mijn karakter zou willen veranderen, maar geloof me dit is niet zo makkelijk als het lijkt!
Ik bedoel dan niet het idee dat je moet veranderen, zodat anderen je wel accepteren. Maar ik bedoel het veranderen van iets wat je ├ęcht vervelend vindt aan je zelf, zoals je verlegenheid of juist je grote mond!


Het vervelende, waar ik me heel vaak aan erger en waardoor ik boos op mezelf wordt, is mijn directheid. Je directheid? Ja, inderdaad: als je mijn vrienden zou vragen om in een van mijn karakter eigenschappen te noemen, zou dat het antwoord zijn. Ik 'floep' zo dingen uit mijn mond, zeg alles wat in me opkomt, waar ik later natuurlijk weer spijt van krijg (je kent het verhaal wel)!


Ik heb er een tijdje over na gedacht, waar mijn directheid eigenlijk vandaan komt. Nou, ik denk dat ik het antwoord wel heb uit gevogeld! Op de basisschool, inmiddels ben ik aangekomen in de 3e klas van de middelbare school, was ik ontzettend verlegen. Zo durfde ik thuis niet de telefoon op te nemen, een boodschapje te doen bij de supermarkt, en ga zo maar verder! Tegenwoordig heb ik nog steeds van die momenten, dat die verlegenheid opeens er weer is. Bijvoorbeeld als ik op een verjaardag ben waar ik niet zo veel mensen goed ken.. Inmiddels snap ik dat mijn directheid hier vandaan komt, een soort mega verandering van mijn gedrag dat me vaak ontzettend in de weg zat. Het is moeilijk om dit te beschrijven, maar hier komt het eigenlijk vandaan! Ik denk dat ik mijn directheid in het begin gebruikte als een soort aandacht-trekkerij, en dat het nu gewoon een echt karakter-trek is geworden.
Ik denk niet dat mensen het door hebben, dat je zo met iets in je maag zit. De mensen die mij kennen en dit nu lezen, hadden dit waarschijnlijk nooit eens achter me gezocht!

Maar hoe ga ik dit proberen te veranderen? Ooit heeft iemand waar ik een 'meningsverschil' mee had, gezegd: 'Dit is hoe ik ben, en als je dat niet kan accepteren, dan zijn we geen echte vrienden.' Dit is echter niet hoe ik het zie, op die manier houd je geen echte vrienden meer over. Het is echt moeilijk om je zelf te veranderen, daar ben ik ook achter gekomen. Veel mensen denken er nogal luchtig over, maar dat is het dus bepaald niet. 

Hoe ik het ga proberen? Ik heb werkelijk geen enkel idee! Erover praten, veel nadenken, het altijd in mijn achterhoofd houden dat ik iets wil veranderen?

Wat zijn jullie tips?

Liefs' Iris
foto's met quotes: weheartit.com

1 opmerking:

  1. Hoi Iris, wat een inspirerend stukje! Ik snap denk ik wel wat je bedoelt, dat je extra stoer gaat doen om niet verlegen te zijn.

    Ik kwam net toevallig op jullie blog terecht, hij is echt leuk!! Ik ga jullie dus volgen ;D Misschien vinden jullie het ook leuk om een kijkje op mijn blog te nemen?

    Liefs, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...