3 mrt. 2013

Essence Kajal Pencil II REVIEW

Een tijdje geleden had ik een zwart oogpotlood nodig. Ik zag een potloodje van Essence liggen en pakte hem gauw mee: de Essence Kajal Pencil in 01. Black. Ik heb hem gereviewed voor jullie! Lees gauw verder wat ik ervan vind! ;) 


Wat er op het oogpotlood staat:
 • Kajal pencil for high precision application. Long lasting. 
Oftewel: oogpotlood voor een precies gebruik. Blijft lang zitten. 


Verpakking

De verpakking is oké naar mijn smaak. Niet te veel poespas en gewoon clean en rustig. Niet heel veel op te merken verder.  


Kwaliteit

Het potlood is erg zacht. Dit maakt het wel fijn om het lijntje als het ware te 'smudgen'. Maar let wel, het oogpotlood loopt hierdoor ook vrij snel uit. Jammer! Wanneer je het oogpotlood net op hebt, ziet het er prima uit. Maar naarmate de dag verder loopt, begin je toch zwarte vlekken onder je ogen te zien, en verdwijnt het lijntje. Niet zo long lasting dus als ze beweren. 

lijn 1: één veeg - lijn 2: twee vegen - lijn 3: drie vegen


Kleur/pigmentatie

De kleur is niet extreem of iets. Het is gewoon zwart dat meer vaag is. Geen intense kleur dus. Jammer! Ik had liever een intens zwarte kleur gezien! De kleur is makkelijk te vervagen. Op je hand blijft de kleur wel goed zitten, maar op het oog dus niet.  

Prijs

0,99 Euro. Lekker cheap!

Conclusie

+ punten :
 • Simpele verpakking
 • Prijs 
 • Makkelijk te smudgen 
- punten:
 • Niet long lasting
 • Slechte kwaliteit
 • Slechte pigmentatie 
 • Loopt uit

- punten zijn in de meerderheid! Dit oogpotlood is totaal niet fijn en blijft niet op zijn plek zitten. Hierdoor heb je dus vrijwel niets aan dit oogpotlood.
Natuurlijk kan ik niet verbaasd zijn, want voor 1 euro was dit wellicht een beetje te verwachten. Toch jammer! 't Zou toch cool geweest zijn als dit een goed potlood was geweest voor 1 euro? ;) 


Hebben jullie dit oogpotlood ooit weleens geprobeerd? Liefs' Mendy

1 opmerking:

 1. Goed review!
  Ik heb hem zelf in de kleur Teddy en ik ben er wel positief over maar dat komt omdat ik hem gebruik in mijn crease. Daar blijft hij wel goed zitten en omdat hij heel goed blend is het ook goed te gebruiken in combinatie met oogschaduwen.

  xx

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...