15 mrt. 2013

Foto-tutorial: kwasten wassen

Laatst was het weer eens tijd om mijn kwasten een schoonmaakbeurt te geven en bedacht ik me, dat het misschien wel leuk zou zijn om jullie mijn manier van kwasten wassen te laten zien! Er zijn erg veel verschillende manieren om je kwasten te wassen, zelf gebruik ik een baby shampoo van 75 cent, maar er bestaan ook de brush cleansers -die ook nog bacteriën doden- van MAC, E.L.F. en over een tijdje verschijnen ze ook bij de Kruidvat!
Ik laat de kraan even wat warmer worden, tot het water lauw warm is.  


Dan laat ik wat lauw warm water in een bekertje/bakje stromen. Nu pak ik de baby shampoo en doe wat shampoo in het bekertje. 


Nu maak ik mijn blush kwast van Essence-die ik gebruik als foundation kwast- wat nat.  


Dan pak ik nog wat baby shampoo en breng die nog wat op de kwast aan. Dit hoeft niet bij alle kwasten, alleen bij de kwasten die wat viezer zijn/ vloeibare make-up hebben aangebracht. 
 Nu ga ik rondraaiende bewegingen maken met de kwast in het bakje en duw ik er op, zodat alle haren van de kwast schoon worden. 


Als de kwast weer mooi schoon is, spoel je de kwast goed uit en zorg je dat er geen shampoo meer in zit.


Knijp het water nog een beetje uit dekwast en nu is je kwast weer lekker schoon! Ik gebruik deze kwast al een tijdje voor foundation, dus hij is helaas niet meer zo mooi roze als toen ik hem kocht! Breng de haartjes mooi in vorm, anders droogt de kwast verkeerd op!


Droog het handvat van de kwast goed af, anders kan de lijm gaan loslaten en heb je straks een probleemje!


Als de kwast weer schoon is, leg ik de kwast op een klein handdoekje en laat ik hem drogen! Mijn tip is om je kwasten te wassen, meteen nadat je ze hebt gebruikt: dan heb je tenminste de volgende dag goed droge kwasten!


En dan begint het hele verhaal weer opnieuw!


Ik was mijn kwasten sowieso allemaal één keer in de maand. Prik een speciale dag, bijvoorbeeld je verjaardag of als je ongesteld wordt! Mijn foundation kwast geef ik wat vaker een wasbeurt, maar als ik vind dat sommige andere kwasten te vies worden, was ik ze ook vaker!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tutorial gehad! Bedankt voor het lezen! Until next time!

Hoe vaak wassen jullie je kwasten? Liefs' Iris  


1 opmerking:

  1. Super handig! Ik doe het veel te weinig eigenlijk..

    Liefs,
    Kim

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...