14 apr. 2013

Mijn tips tegen nagelbijten

Veel mensen doen het, of hebben het wel eens gedaan: nagels bijten. Zelfs 1/8 Nederlanders bijt op dit moment af en toe op zijn nagels! En ik moet bekennen, ik heb het vroeger ook gedaan. Ongeveer toen ik rond een jaar 11 was, nog op de basisschool. Ervan af komen? Mijn moeder en ik hebben van alles uitgeprobeerd, want ik ging naar de middelbare school het volgende jaar! En je wilt natuurlijk geen slechte eerste indruk maken met afgekloven nagels!


Door nagels te bijten geef je niet alleen een verkeerde indruk op iemand, maar je hebt ook nog eens een grotere kans op infecties: in je mond komen bacteriën van je handen, of je krijgt juist andersom exceem aan je handen. Maar er is ook grote kans op slijtage van je tanden, stinkende handen, vele wondjes om je nagels, eelt of een rare nagelgroei.

Laten we maar eerst eens kijken naar wat vieze een foto, zodat je even ziet hoe ver het bij sommige mensen al uit de hand is gelopen:


De standaard eerste oplossing is Byte-X. De smaak is zo ontzettend vies, dat kan ik me nog wel goed herinneren. Of het helpt? Voor de periode dat de Byte-X op je nagels zit wel, maar nadat de lak weggesleten was, begon het nagels bijten weer gewoon opnieuw.


Ook helpt nagellak dragen bij sommige mensen. Ten eerste, het geeft een erg vieze smaak net als Byte-X, maar soms willen mensen ook geen lelijke, gechipte nagels! Lak je nagels een felle opvallende kleur, en let's try it!

Ook kan het helpen om nepnagels te dragen, wat mijn tante vroeger altijd deed. En bij haar werkte het echt!


Houd je handen ergens anders mee bezig, en laat je dus niet verleiden om nagels te gaan bijten, omdat je handen 'zich vervelen'! Houd een stressbal in je handen, of iets anders!


Of houd juist iets in je mond, zodat je mond niets wil eten! Probeer gewoon een kauwgom'pje te kauwen, als je niks te doen hebt!


Iets wat minder moois, maar wel een optie: plak je vingernagels af met een pleister, o.i.d. Als niks anders werkt, kan dit misschien wel een handige tip zijn! Of doe iets van handschoenen aan, misschien is dit allebei  meer iets voor thuis dan een plek waar iedereen het kan zien!

Zorg er ook voor dat je altijd iets van een vijl (op schaartje) bij je hebt, als je dan een scheurtje in je nagels hebt, kom je ook niet in de verleiding om op je nagels te bijten!


Denk ook er ook eens over na waarom je nagels bijt, vaak komt het door bijvoorbeeld stress, uit verveling. Maar het kan ook gewoon een gewoonte zijn geworden! Zelf weet ik eigenlijk niet goed waarom ik nagels beet.. Maar snap je ook wat voor indruk sommige mensen door nagels bijten kunnen maken? Zenuwachtig, onzeker, etc. Dit is wat mij uiteindelijk het meest heeft geholpen met stoppen nagels te bijten!


Nagels bijten is een echte zenuw-tik, en iets waar je maar moeilijk vanaf komt. Je doet het vaak automatisch, zonder dat het überhaupt doorhebt dat je het doet. Wil je weten wat mijn trucje was om ervan af te komen?

Het klinkt misschien wat dom, maar het heeft me wel van mijn nagels bijten af geholpen: ik begon ermee dat ik op mijn duimen sowieso niet meer mocht bijten, en na een tijdje had ik een stuk langere duimnagels! En zo ging ik steeds verder, en je raadt het al: na een tijdje had ik een stuk langere nagels en beet ik gewoon helemaal niet meer op mijn nagels!

Er zijn dus ontzettend veel manieren om van die vervelende gewoonte, nagels bijten, af te komen. Bij iedereen werkt iets anders beter. Bijt jij nagels? Kijk dan eens goed naar mijn bovenstaande tips, want het is echt ongezond!

Q: Hebben jullie wel eens nagels gebeten? Ja, hoe zijn jullie er van af gekomen? Liefs' Iris

2 opmerkingen:

  1. Goede tips, maar ik heb ze bijna allemaal al geprobeerd, behalve BITE X. Die ga ik eens proberen!
    Ik heb een poosje geleden GEL-Nagellak genomen, dat blijft 3 weken zitten en oooh in die tijd waren mijn nagels echt een stuk gegroeid! Totdat het er af werd gehaald... :(

    liefs.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...