23 mei 2013

Boucle jasjes

Ken jij de 'boucle'-jasjes al? Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen: de nette jasjes met een chic en wat dure look. De jasjes zijn op heel veel manieren te combineren en zo zijn er ook heel veel verschillende stijlen van het jasje! In dit artikel laat ik jullie kennismaken met de boucle jasjes! 
Boucle JacketsType het woord 'boucle' in op Google en je zult tapijt zien verschijnen! Boucle is een Frans woord voor 'te krullen'. De stof van een boucle jasje lijkt inderdaad een beetje op een tapijtstof en het is gemaakt van een bepaalde fijne wol.

Het merk Chanel kwam als eerst met de boucle jasjes en deze jasjes zijn al populair voor meer dan 75 jaar! Vandaar dat bovenstaand plaatje je misschien aan je oma doet denken. Maar inmiddels zijn er veel meer boucle jasjes met ieder een eigen stijl. Je hebt de jasjes met de knopen, maar ook met ritsen. Voor elke leeftijd een jasje!
Lurex bouclé jack

Leren panelen bouclé jack

Bouclé jack met asymmetrische sluiting

Bouclé veldjack

Bouclé biker blazer

Bouclé jack met rits


Ik denk wel dat jullie een beetje weten welke jasjes ik nu bedoel ;). Mango heeft heel veel boucle jasjes. De meeste foto's van hierboven zijn dan ook van de Mango. 

Ik vind de boucle jasjes in ieder geval heel erg leuk! Ze kunnen je outfit net wat formeler maken, maar je kunt ze ook heel leuk dragen voor een normale dag. De stof vind ik erg mooi. Er zitten verschillende tinten en spikkels in de stof geweven. Ik ben zeker van plan om zo'n leuk jasje binnen te halen! 

Q: Wat vinden jullie van de Boucle jasjes? Leuk, of misschien toch te oma-achtig? 

1 opmerking:

  1. Leuk artikel! Ik ben geen fan van de boucle-jasjes. Bij sommige mensen vind ik het wel heel leuk staan, maar niet bij mezelf.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...