4 mei 2013

Mijn Stylebook II DIY

Wie weet ken je het al, en anders laat ik je er vandaag mee kennismaken: een stylebook! Een stylebook is een boek waar je je creativiteit op los kunt laten met bijvoorbeeld collages! Het is erg leuk om te doen, maar het kan ook erg van pas komen! Door de dingen die jou inspireren in het boek te plakken/tekenen/schrijven, kan het boek weleens van pas komen wanneer je inspiratieloos bent! Vandaag een DIY'tje over het stylebook! Je hebt helemaal geen bijzondere dingen nodig als je aan de slag wilt met een stijlboek! Dingen die wel handig zijn om te hebben: 

 • Lijm
 • Stickers (optioneel)
 • Schaar
 • Stapel tijdschriften waar in geknipt mag worden
 • Fotoboek o.i.d.


Mijn boek is oorspronkelijk een fotoboek en heb ik bij de plaatselijke drogist gekocht, maar Hema, Blokker, Bruna hebben bijvoorbeeld ook wel zulke boeken.


Wat ook nog handig is aan fotoboeken, dat ze een folie tussen elke pagina's hebben zitten. Als je gaat plakken en achter elkaar meerdere pagina's beplakt, plakken de pagina's ook niet aan elkaar! 

Het leukste gaat nu beginnen! 

Begin met het bladeren door de tijdschriften. Knip of scheur alles uit wat je inspireert, wat je leuk vindt, mooie quotes, alles! Verzamel ze allemaal en knip ze (of scheur!) de stukjes in de vorm die jij het mooist vindt. 

Mooie ooglook!
Als je dit gedaan hebt kan het plakken beginnen! De stukjes kun je met stickers op hoeken en randen plakken, maar je kunt ook gewoon lijm gebruiken. Kijk wat het mooist staat bij jouw collage! 
Schuif alles mooi bij elkaar zodat het een mooi geheel wordt. Slordig = goed! ;) 
Wees ook een beetje creatief en bedenk andere manieren van knippen en plakken! 


 Toen ik deze techniek probeerde, was ik heel voorzichtig! Het is best raar om door het plaatje heen te knippen, maar ik vind het wel een leuk effect geven!Ook bij deze heb ik weer de afbeelding een beetje 'destroyed' door te scheuren en de rand om de afbeelding te knippen. Zo lijkt het net alsof de plaatjes uit hun achtergrond stappen! 


Daarbij, zoals eerder gezegd, is het leuk om creatief te zijn! Op de foto's hierboven heb ik me uitgeleefd met een oude mascara en lipstick! De rode lipstick is een super mooie kleur, leuk om in de collage te verwerken en vervolgens bij te vermelden welk product het is! 


Als je heel het boek vol blijft plakken zul je uiteindelijk een mooi compleet stijlboek krijgen! Ik denk dat mijn stijlboek ongeveer op de helft zit. Het is trouwens handig als je de datum telkens bij een nieuwe pagina die je gemaakt hebt, zet. Ook leuk om later in terug te kijken wat toentertijd jou heeft ge├»nspireerd. 

Knippen en plakken is leuk, maar je kunt ook schrijven en tekenen! Zie een stijlboek geheel als een plekje waar je jouw creativiteit en inspiratie in kwijt kunt. ;) 


Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vonden om te zien! Ik heb nog een korte video gemaakt waar je een kijkje in mijn stylebook kunt nemen: 


Bedankt voor het lezen! ;) Liefs' Mendy

Wat vinden jullie van een stylebook? Lijkt het jullie wat? 

3 opmerkingen:

 1. Wauw! Super leuk, heel creatief!
  Hopelijk kom je ook eens langs op mijn blog!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien! Ik deed dat vroeger ook wel eens, alleen nu niet meer.

  Liefs,
  Vienna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Ik heb mijn stylebook wat aangepast qua inhoud :) xC

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...