13 jun 2013

Mijn Beauty Miskopen!

Miskopen. Iedereen heeft ze wel eens gedaan. Helaas, pindakaas, inderdaad! Ik ben wel zo dat ik van bijna alles reviews heb gelezen, voordat ik iets koop. Toch heb ik wel wat miskopen/ producten waar ik meer van had verwacht! So let's get started! 






De bruine Hema kwasten staan niet zo goed bekend onder de beauty-lovers. Onhandig, prikkerig, etc. Ik kocht al héél lang geleden ooit ook zo'n kwast, maar brrr! Nee, dankje. Die gebruik ik liever niet! De andere kwasten van de Hema zijn overigens wel heel fijn voor de prijs!


Oogschaduw zonder oogschaduwbasis? Nee, zonder kan ik eigenlijk niet! Binnen één uur is oogschaduw nergens meer te bekennen, helaas! Ik probeerde de gehypte I Love Stage Eyeshadow Base van Essence, maar na zo'n 3 uur is de oogschaduw toch weer verdwenen! Ik moet er wel bij zeggen, dat ik niet de makkelijkste oogleden heb: vrij olie-ige! Ik heb de basis maar aan mijn moeder gegeven, haha! Nu gebruik ik de basis van Catrice, daarvan weet ik nog niet helemaal wat ik ervan moet vinden..


Een jaar geleden was ik gek op nail-art en 'schilderde' ik elke week er wel wat nieuws op. Natuurlijk konden stripers niet in mijn nagellak collectie missen, dus toen ik er achter kwam dat Essence ook stripers had...ik had er uiteindelijk 4 gekocht/ gekregen. Maar uiteindelijk heb ik ze niet zo vaak gebruikt, omdat de kleuren niet zo speciaal zijn. Simpel zwart, transparant en zilver. Fijne kwastjes, maar de kleuren zijn gewoon niet zo interessant!


Eens kwam ik weer bij de Action en natuurlijk nam ik een kijkje bij de make-up. Ik had er wel eens positieve verhalen over gehoord, dus ik besloot wat uit te testen. Ik kocht de Baked Eyeshadows: oogschaduw die je droog voor een natuurlijk resultaat kunt gebruiken en nat voor een intense look. Inderdaad een natuurlijke look: er komt totaal geen kleur vanaf! Nat aangebracht is de kleur juist ontzettend gepigmenteerd, maar zelf vind ik dit een stuk minder praktisch. De oogschaduw is erg intens en wat lastig om mee te werken voor een look voor overdag. Nee, het is op zich van goede kwaliteit (nat dan), maar ik gebruik ze nooit!


Tijdens dat zelfde bezoekje kocht ik ook twee blushes van MAX. Opnieuw is de rechter kleur een miskoop. De blushes zijn leuk verpakt, kosten amper iets en zijn goed gepigmenteerd. Maar helaas is de kleur veel te paars voor mijn huidskleur. (Ik kan de lichtste kleuren van de budget/drogisterij foundations hebben). Ik lijk helaas zowat wel een clown met die blush, dus nee.. geen aanrader voor lichtere huidjes!
Ik had rond januari dringend een nieuwe mascara nodig. Ik kocht altijd wel een mascara rond de 10 euro, en was nooit iets tegengekomen wat me heel slecht beviel, of juist zó goed dat ik hem overnieuw wilde kopen. Toen ik zag dat de mascara's waar ik interesse in had al weg waren, besloot ik een Gosh mascara uit te proberen. Maar wat een dumper! Het borsteltje van de mascara was best fijn, maar er zat gewoon totaal geen mascara in de verpakking, terwijl hij nog in het plastic zat! 


Nadat ik positief verrast was door een Essence lippotlood (van 99 cent!) , besloot ik ook eens het Kajal Pencil uit te proberen (voor dezelfde prijs als het oogpotlood). Maar nee, deze viel me echt ontzettend tegen! Voor een beetje kleur van het oogpotlood af te laten komen, moet je té veel kracht zetten. Het voelt gewoon niet prettig op je ogen. Ook vervaagt het potlood erg snel, dus nee, voor een lijntje rond je ogen of op je waterlijn hoef je hem niet te gebruiken. Wel vind ik de wit fijn om te gebruiken als highlighter op mijn wenkbrauwbot en binnenste ooghoek, maar de grijze kleur is zeker een no buy!


Al meer dan een jaar geleden kocht ik online dit oogshaduwpalette van H&M, puur uit nieuwsgierigheid. De pigmentatie lijkt op het eerste gezicht goed, maar de oogschaduw is zo kruimelig, dat er niks van overblijft! Ontzettend zonde, helaas! 



Wist je dat je bij de Action ook de gewone drogisterij merken kan kopen, zoals Rimmel, Dove en Garnier? Zo kocht ik de Garnier concealer voor 2 euro (i.p.v.12!). De verpakking is in het Duits, vandaar.. Ik kon in de winkel de kleur niet testen, en besloot hem gewoon mee te nemen in de lichtste kleur: helle bis mittlere Hauttypen. (lichte tot medium huidskleur). Maar wat een oranje kleur! En dan te bedenken dat ik nog niet eens zo erg licht ben, vergeleken met anderen! 

Dit waren mijn miskopen. Ik hoop dat het hierbij blijft, maar dat zal vast niet lukken.. Ik ben erg benieuwd naar jullie miskopen! Liefs' Iris

5 opmerkingen:

  1. De oogschaduw basis van Essence werkt prima bij mij.. mijn oogschaduw blijft een ganse dag zitten :)
    Eefje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd balen wanneer je een miskoop gedaan heb. Wellicht dat de Gash mascara uitgedroogd was, gewoon net de rotte appel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat van Garnier werkt bij mij gewoon goed!

    Xx Alex

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hopelijk word ik dan een stuk bruiner in de zomer! Dan kan ik hem wel uitproberen!

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...