18 jun. 2013

Review: Kruidvat Nagellak Remover Potje

Glitternagellak., ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Het ziet er geweldig uit, maar wat is het een hels karwij om het weer van je nagels áf te halen! Een tijdje geleden begon Essence met de nagellak remover potjes, en nu hebben tal van drogisterij merken ze in haar schappen liggen! Zou dit dan de ideale oplossing zijn voor die vervelende glitterlakken en dikke lagen nail-art?, dacht ik bij mezelf. Ik nam de goedkoopste variant maar eens mee om uit te proberen, namelijk die van Kruidvat! 





De nagellakpotjes van allerlei merken zijn nog kort geleden uitgekomen. Zelf wilde ik een aantal weken (of is het maanden? De tijd gaat zó snel de laatste tijd!) geleden al het potje van Essence, de aansteker van de 'trend', inslaan, maar die was helaas nergens meer te bekennen! 




De verpakking is vrij simpel: zwart met de bekende roze stikker van Kruidvat nagellak removers. Het potje bevat vanbinnen een zwart sponsje en 75 mL nagellak remover en kost €2,49.




De remover bevat een oplosmiddel (ethyl acetate), water, veel alcohol en parfum, maar gelukkig geen aceton! 



Ik startte met deze nagels: Salmon & Garfunkel (Catrice) met een speciale top coat erover heen en Birdy Reloaded (eveneens van Catrice) met een transparante glitter top coat van Hema.


Je steekt je vinger in het gat van het zachte sponsje in het potje en begint te draaien. Zelf vind ik het het fijnst om mijn vinger stil te houden en met mijn andere hand het potje te draaien! Als je het potje openmaakt komt je een vieze, zware remover lucht toe, maar uiteindelijk rook ik alleen nog een zoete geur. Nadat mijn nagels helemaal schoon waren, rook ik de zoete geur nog steeds aan mijn nagels!


En dit is hoe je nagels er weer uit komen: totally clean!



De nagels met de peachy kleur waren binnen no time schoon en er waren totaal geen nagellak resten te bespeuren! De nagels met glitter deden het er wel iets langer over om schoon te worden, maar het lukte prima!

De alcohol in de remover droogt je nagelriemen toch wel wat uit, ook al bevat de remover ook  verzorgende oliën. Dit is simpelweg op te lossen door een nagelriemolie of crème te gebruiken. De remover liet geen witte laag op de nagels achter, wat me wel verbaasde!





Ik ben helemaal tevreden met deze nagellak remover. Het werkt snel en veel handiger dan een watje met een gewone remover! Ik ben niet van plan om het altijd te gaan gebruiken, maarvooral bij hele lagen nail-art of irritante glitterlakken, omdat hij toch wel wat uitdroogt!

Q: Hebben jullie al een nagellak remover potje uitgeprobeerd? Welk merk? Liefs' Iris

De Nail Polish Remover (75 mL) kost €2,49 en is te koop bij Kruidvat. Ook Maybelline, L'oréal, Hema en Ici Paris XL hebben soortgelijke removers. 

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...