4 jul. 2013

10 x films om te kijken!

Ik ben gek op films! Vooral in vakanties kan ik genieten van een goede film! Lekker op de bank achteruitgezakt en kijken maar. Vandaag heb ik een paar films die ik heb gezien en zeker de moeite zijn op een rijtje gezet  ! Lees dus gauw verder ;). 

Strangers In The Night | via Tumblr

De volgende films staan niet perse op volgorde van voorkeur of iets hoor. Normaal gesproken heb ik een aardig brede smaak qua films. Ik vind het leuk om echte meidenfilms te zien met veel romance en humor, maar ik houd ook zeker wel van een goede actiefilm! Films met veel humor vind ik al helemaal leuk! Ik vind films met spanning en beetje griezelen ook zeker niet verkeerd :). Maar wat ik vooral echt heel erg leuk vind zijn fantasy films! Dit geldt trouwens ook voor boeken, ik ben gek op fictieve verhalen! Maar goed, dat is wel even genoeg toelichting! Tijd voor de films!  ;)

Mean Girls

Misschien kennen jullie de film al wel of hebben jullie ervan gehoord: Mean Girls. Deze film gaat over de 16-jarige Cady (Lindsay Lohan), die net uit Zuid-Afrika weer naar Amerika terug is gaan wonen. Daar belandt ze op een echte Amerikaanse high school, waar de 'mean girls' ook niet kunnen ontbreken. Cady wordt opgenomen bij deze groep en ze maakt allerlei dingen mee die ze in Zuid-Afrika nog nooit heeft meegemaakt. Een echte film voor als je veel wilt lachen! Er is ook al een Mean Girls 2, maar die vind ik dan wel erg tegenvallen. 

Bekijk de trailer:

Bride Wars

Deze film heb ik pas geleden nog gezien, weer een film met heel veel humor! De film gaat over twee beste vriendinnen (Kate Hudson en Anna Hathaway) die van jongs af aan alles al samen hebben gedaan. Hun hele leven lang kijken ze uit naar hun eigen bruiloft met alles erop en eraan! Maar dan duikt er een probleem op: hun bruiloften zijn op dezelfde datum gepland! Een van de twee zal dus haar datum moeten verzetten... Maar wat als geen van beide toegeeft? Deze film is een echte aanrader! Heel veel humor, leuk acteerwerk en een verrassend einde! 

Bekijk de trailer:

The Notebook

Deze film kennen jullie vast ongetwijfeld! Naar een van de bekendste novels van Nicholas Sparks. Wát een mooie film! De film gaat over een oude man die een verhaal voorleest uit een notitieboek aan een oude vrouw. Het verhaal dat hij voorleest gaat over een jong verliefd stel. Een jongen van het platteland (Ryan Gosling)  en een meisje uit een welvarend gezin (Rachel McAdams). Het verhaal speelt zich af in  de 20e eeuw zo rond de jaren '30 en '40.  De familie van het meisje keurt hun relatie niet goed, maar de twee houden van elkaar. Er gebeurt heel erg veel in het verhaal dat de oude man voorleest wat echt heel erg mooi om te zien is. Het einde is ook heel erg mooi, waar je wel even een traantje bij wegpinkt. 

Bekijk de trailer:


Dear John

Nog een film van een bekend boek van Nicholas Sparks! Ook dit verhaal is heel erg mooi. Het verhaal gaat over een soldaat genaamd John (dûh) (Channing Tatum). Hij heeft verlof en ontmoet tijdens zijn verlof Savannah (Amanda Seyfried), een lief en zorgzaam meisje. Je verwacht het al: de twee worden verliefd en er ontstaat een hele bijzondere band. Op een gegeven moment moet John terug naar het leger en er ontstaan een lange afstandsrelatie. Ze hebben veel briefcontact, vandaar de naam 'Dear John'. Ik wil verder niet te veel verklappen maar ik kan je vertellen dat het einde erg verrassend is. In het begin begreep ik het einde niet helemaal, maar later begreep ik het. Erg mooi verhaal! 

Bekijk de trailer:


A walk to remember

We blijven nog heel even in de Nicholas Sparks sfeer! 'A walk to remember' was een van zijn eerdere verfilmde novels en dit verhaal is heel erg ontroerend! Het verhaal gaat over een jongen, Landon (Shane West) . Landon is een ongeïnteresseerde jongen die slechte vrienden heeft. Hij haalt veel streken uit. Op school komt hij een nieuw meisje tegen: Jamie (Mandy Moore). Zij is de dochter van de dominee en Jamie heeft een erg positief ingestelde persoonlijkheid. Jamie is een erg goed mens en juist heel erg braaf eigenlijk. Landon en Jamie vinden elkaar leuk, maar Landon's vrienden vinden het maar niets. Jamie heeft een goede invloed op Landon. Op een dag vertelt Jamie iets heel belangrijks aan Landon wat zijn wereld doet instorten. Het verhaal is heel erg ontroerend en is bijna onmogelijk om te kijken zonder tissues bij de hand te hebben! 

Bekijk de trailer:


The Vow

Het verhaal van 'The Vow' is een erg bijzonder verhaal, omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Het verhaal gaat over een gelukkig getrouwd stel dat niet zonder elkaar kan: Paige (Rachel McAdams) en Leo (Channing Tatum). Op een winterdag gebeurt er iets vreselijks. Door een auto-ongeluk belandt Paige in het ziekenhuis die vervolgens haar geheugen kwijtraakt. Wanneer ze wakker wordt en Leo ziet, denkt ze dat het haar dokter is in plaats van haar man. Ze herinnert zich niets meer van de gelukkige tijden die ze samen hadden. Alles van de afgelopen jaren is een zwart gat. In de film probeert ze uit te vogelen hoe haar leven was. Ondertussen houdt Leo de hoop dat ze weer opnieuw op hem verliefd wordt. Een hele mooie film! 

Bekijk de trailer:


Letters to Juliet

Dit is vooral een leuke gezellige film! De film gaat over Sophie (Amanda Seyfried), een erg nieuwsgierig meisje dat graag schrijfster wil worden. Samen met haar verloofde reist ze naar Italië, voor het werk van haar verloofde.Haar verloofde laat haar echter wel vaak alleen. In Italië is een plek waar vrouwen brieven naar 'Julia' schrijven over hun liefdes. Sophie vindt daar achter een oude steen een oude brief van 50 jaar geleden die nooit beantwoord is. Sophie besluit terug te schrijven en ontmoet zo de schrijfster van de brief: Claire. De brief ging over haar lang verloren jeugdliefde, Lorenzo. Claire wil graag met Sophie op zoek naar hem. Haar kleinzoon, Charlie, is het niet eens met het idee dat zijn grootmoeder naar haar jeugdliefde gaat zoeken. Uiteindelijk gebeurt dit wel en in de film is het prachtige landschap van Italië te zien. Van het einde word je al helemaal vrolijk! 

Bekijk de trailer: 

Anna Karenina

Deze film is erg bijzonder en fascinerend. Het verhaal speelt zich af in Rusland, vanaf 1874 en is gebaseerd op het gelijknamige boek van  Leo Tolstoy. Het verhaal gaat over Anna (Keira Knightley) die getrouwd is met een oudere rijke staatsman, Vronsky. Samen hebben zij een zoontje. Anna woont in St. Petersburg en op een dag reist ze met de trein naar Moskou voor Dolly, een meisje die door haar man bedrogen is. Anna moet Dolly overtuigen om hem te vergeven. Tijdens haar reis ontmoet ze de machinist, Vronsky (de machinist en haar man hebben dus dezelfde naam). Deze twee voelen meteen al een connectie met elkaar, maar Anna is getrouwd. Toch blijven ze elkaar zien en Anna's man krijgt vermoedens over hun ontmoetingen. Op een gegeven moment raakt Anna zelfs zwanger van Vronsky (de machinist). Dit is een schande. Er gebeurt tegelijk heel erg veel in het verhaal en het einde is totaal onverwachts. Deze film bevat echt heel erg veel gebeurtenissen waar je steeds terug moet schakelen om terug te denken. De set van de film is echt heel erg mooi. Alle mooie ouderwetse kostuums, hoeden, inrichting en stijl. Prachtig om te zien! 

Bekijk de trailer:


Die Welle

Deze film heb ik laatst tijdens geschiedenis op school gezien. Deze film vond ik heel erg interessant om te zien en de film bleef bij mij ook echt hangen. Het is een Duitse film en speelt zich gewoon af in de tijd van nu. het verhaal gaat over Duitse scholieren op een middelbare school die tijdens een projectweek leren over 'autocratie'. Deze lessen worden gegeven door de leraar Wenger. De klas gelooft niet dat er in deze tijd nog een autocratie mogelijk is na alles wat gebeurt is in WOII. Wenger wil het tegendeel bewijzen en besluit de projectweek lang met de klas een autocratie op te zetten als experiment. Hij wil laten zien dat een autocratie nog steeds mogelijk kan zijn in de huidige maatschappij. Er wordt gestemd voor wie de leider van de autocratie wordt en iedereen stemt op leraar Wenger. Vanaf dat moment gehoorzamen de leerlingen aan de leider. De groep krijgt een naam 'Die Welle' (= de Golf) met 'uniformen', logo's en andere speciale dingen die 'eenheid' laten zien. Een van de leerlingen, Karo, wil echter niet meedoen en besluit haar uniform niet te dragen. Tot de ergernis van de klas wordt Karo daarna meteen niet meer betrokken bij activiteiten. De hele projectweek wordt allemaal te serieus genomen tot alles uit de hand loopt. De leerlingen nemen de autocratie te ernstig, vooral een van de leerlingen: Tim. Wat onschuldig begon loopt uit tot grote chaos met dood als gevolg. Niet echt een film om als amusement te gaan kijken, maar om serieus bij na te denken. Zeker de moeite waard! 

Bekijk de trailer:De Tweeling

Nog een serieuze film: De Tweeling. Deze film speelt zich af in de tijd voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De film gaat over twee tweelingzusjes: Anna en Lotte. Zij groeien na de dood van hun ouders gescheiden op. Anna blijft in Duitsland, waar ze door haar oom mishandeld wordt, maar Lotte verhuist naar een Nederlandse familie met goede kansen. De zusjes missen elkaar en proberen alles om weer samen te zijn. Door de omstandigheden en de tijd gaat dit echter maar moeizaam. Wanneer Lotte naar Duitsland gaat om Anna te bezoeken voelen ze beide weer de band die ze ooit hadden. Wanneer Lotte terug naar Nederland gaat, laat Lotte een foto zien van haar verloofde aan Anna. Haar verloofde is een Jood en Anna schrikt. Lotte heeft daarna meteen andere zicht op Anna omdat ze antisemiet is. Anna trouwt met een SS-officier die aan het eind van de oorlog sneuvelt. Ook Lottes verloofde overleeft de oorlog niet, hij wordt in Auschwitz vermoord. Lotte verwijt de dood van haar verloofde aan Anna. De gehele film is één grote flashback. Een hele mooie maar zielige film, dat je meteen aan het denken zet over de tijd van WOII. 

Bekijk de trailer:


Bij sommige films is de toelichting iets langer geworden dan ik had gehoopt, sorry daarvoor! Er zitten veel mooie en grappige films tussen, maar ook hele serieuze films. Zeker het kijken waard! Ik ben vooral benieuwd of iemand van jullie 'Die Welle' en/of 'De Tweeling' heeft gezien. 

Welke film(s) van hierboven kennen jullie al? En welke film(s) zouden jullie willen zien? 


3 opmerkingen:

  1. Handige lijst ! Ik ken een paar van de films al, maar sommige nog niet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn zus had Die Welle al gezien, ik wou hem ooit ook kijken, maar nu ga ik het ook doen. Ik zal hem morgen waarschijnlijk kijken :) De andere films kende ik al, maar heb ik nooit zin om te kijken. xC

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke films staan er tussen! Ik ken ze nog niet allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...