11 jul. 2013

Oui, c'est moi, maar wel met een bril en lenzen!

Jep, voor mij is het ook zover: ik heb een bril nodig! Na weken met de gedachte in mijn hoofd dat het echt tijd werd dat ik naar de opticien ging, rond gelopen te hebben, ben ik er eindelijk heen geweest. En wat kwam er allemaal wel niet uit: het ene oog -2.5 met cilinder, -1.5 bij het andere oog, niet normaal grote pupillen en nachtblindheid...
Sinds de voorjaarsvakantie werd ik helemaal in de hoek en achteraan in het klaslokaal neergezet, want ja.. onze klas maakte het blijkbaar te gek voor die arme leraren. In het begin had ik nergens last van en kon ik nog alles prima lezen. Maar het leek wel alsof mijn ogen razendsnel achteruit gingen! (waarschijnlijk kwam dit doordat mijn ogen moe werden van al dat focussen) Ik zat een tijdje met mezelf in de knoop: ik wilde het eigenlijk helemaal niet weten dat ik slechte ogen had! 
Na voor de zoveelste keer het bord niet (meteen) te hebben kunnen lezen, hakte ik de knoop door en vertelde ik mijn ouders dat ik naar de opticien wilde. Mijn vader verklaarde me soort van voor gek en geloofde er niks van. Hij dacht dat ik het deed, omdat ik een bril wilde? Nou, daar gingen we dan, op naar Brilservice! Daar bleek dat mijn ogen toch niet bepaald goed waren en mijn moeder had wel door dat ik alles al in mijn hoofd had uitgevogeld had. Een bril, ben je gek; Ik wil lenzen! Ik zocht een type lenzen uit: maandlenzen en ook een montuur! Ik ging voor een gevlekt bruine nep Ray Bann bril.Een aantal dagen daarna was het tijd om de bril op te halen en de lenzen uit te proberen. Helaas kreeg ik maar een lens in en geen van beide uit... Daarom kreeg ik alleen de bril mee naar huis. Het was even wennen, en ik moet zeggen, dat ik er nog steeds niet helemaal fijn mee kan rondlopen. Het golft als een gek!
Ik maakte een nieuwe afspraak om met de lenzen te oefenen en het lukte gelukkig wel! Ik heb mijn eigen manier 'ontwikkeld', omdat ik mijn ogen wegdraai (en dat erg moeilijk is niet te doen). En ik moet zeggen, oefening baart kunst: ik krijg het steeds beter onder de knie!

Ik ben echt blij dat ik de stap heb genomen om naar de opticien te gaan. Ik zie dingen, waarvan ik niet meer wist dat je ze hoorde te zien, zoals gedetailleerde boomtakken ver weg, e.d.!

Ik wil je graag meegeven, dat een bril hebben helemaal niet erg is! Vroeger bestonden alleen de beruchte jampotglazen, maar tegenwoordig is een bril gewoon een fashion-item! Bovendien zijn lenzen niet eng, maar het is gewoon iets waar je even moet wennen! Liefs' Iris

7 opmerkingen:

 1. Ik heb ook een bril, wel sinds groep vijf. Maar eerst durfde ik helemaal niet met mijn bril naar school, maar pfoe, ik ben zo blij dat ik een bril heb (nu draag ik meer lenzen!), omdat je zo veel meer kunt zien! Ik herken helemaal wat je zegt over die boomtakken haha! Ik heb ook lenzen, maar toen ik ze ging 'uitproberen' heb ik daar 2 uur gezeten! :o Maar nu lukt het me in 2 minuten! (grote vooruitgang dus ;)).
  Ik heb ook zo'n soort bril als jou! Maar dan van LOOK. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, gelukkig dat het nu wel helemaal goed gaat met de lenzen!

   Verwijderen
 2. Ik heb ook sinds kort een bril, gelukkig hoef ik hem niet elke dag op.. het is echt wennen. Succes met je lenzen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt he? Aan de sterkte van de bril moest ik veel meer wennen, dan aan die van de lenzen!

   Verwijderen
 3. Ik heb al sinds het kleuter een bril en nu sinds enkele maanden lenzen. Mijn ogen zijn echt super slecht en ik kan helemaal niets zien zonder bril of lenzen. Een bril is eigenlijk een redding voor mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahah, ik kan nu eigenlijk ook niet meer zonder, ook al heb ik niet héle slechte ogen!

   Verwijderen
 4. ik dacht er ook zo over toen ik een bril kreeg. Ik hadt eerst een bril en toen ben ik paar maanden geleden overstapt op lenzen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...