12 jul. 2013

Review: Catrice Prime And Fine Eyeshadow Base

Als ik geen oogschaduw basis gebruik, kan ik net zo goed geen oogschaduw gebruiken. Binnen no time is alle oogschaduw van mijn ogen verdwenen! Maar met de I Love Stage Eyeshadow Base (review) van Essence was ik ook niet helemaal happy: mijn oogschaduw is na een tochtje fietsen naar school toch wel verdwenen.. Daarom besloot ik de oogschaduw basis van Catrice eens uit te proberen!

Wat Catrice beloofd over de basis:
'Eyeshadow Base is een crèmeachtige basis die oogschaduw op zijn plek houdt en voorkomt dat het zich in de plooien van het oog ophoopt. De basis verbetert daarnaast de kleurintensiteit en helderheid van van oogschaduw. De bonus: elke oogschaduw wordt waterproof Prime And Fine Eyeshadow Base! De formule bevat verzorgende vitamine E.'
De oogschaduw basis zou er dus voor zorgen dat oogschaduw langer blijft zitten, intenser van kleur en waterproof is. Ik ben in ieder geval al benieuwd.
De oogschaduw basis is verpakt in een klein potje met een glimmende zwarte draaidop. De basis maakt deel uit van de Prime And Fine lijn, met basissen en primers, waarbij de producten allemaal hetzelfde zwarte glimmende uiterlijk hebben. Zo heb ik ook de highlighter: de Prime And Fine Highlighting Powder Fairy Dust (review). Het potje heeft een inhoud van 4 mL en is 6 maanden houdbaar.
De crème is vrij hard en ook als je de oogschaduw basis op je oogleden aanbrengt, werkt dit wat stroef. Maar als je ervoor zorgt dat de basis wat warmer is (door er eerst wat met je vingertop in te draaien, net als je bij hardere concealers kan doen), werkt het prima. De substantie is licht van kleur, in tegenstelling tot de oogschaduwbasis van Essence. De basis maakt oogschaduws zeker intenser, en dan vooral donkere bruine kleuren. Ook merkte ik bij het swatchen op, dat de oogschaduwbasis de oogschaduw duidelijk beter laat plakken: de oogschaduws kruimelden veel minder! 


Oogschaduw palette Twinkle In The Eye Catrice: met basis - zonder basis

Na een uur of vier op een warme dag als afgelopen week, is de oogschaduw met een oogschaduwbasis eronder bijna geheel verdwenen. Op mijn bewegend ooglid is de oogschaduw nog wel helemaal mooi te bewonderen. Ik ben zelfs een keer mét oogschaduw met een basis onder de douche gestapt en daarna waren er nog resten oogschaduw te bekennen! De basis heeft dus, zoals Catrice belooft, een waterproof resultaat!


Helaas blijft oogschaduw met de Prime And Fine Eyeshadow Base niet de hele dag perfect op zijn plek. Dit komt doordat ik lichtjes hangende oogleden heb, waardoor oogschaduw nu eenmaal snel vervaagt in mijn crease. Maar ik durf zeker te zeggen dat dit een goede oogschaduwbasis is voor meiden met normale oogleden! Daarnaast maakt de basis oogschaduw echt intenser! Liefs' Iris

Q: Welke oogschaduwbasis gebruiken jullie?

1 opmerking:

  1. Hij lijkt me heel fijn! Maar ik ben met die van Essence ook tevreden.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...