10 jul 2013

Review: Rimmel BB Cream

BB Creams, ze vliegen je het afgelopen jaar om de oren. Bijna alle drogisterij merken hebben ze nu ook gelanceerd en er was geen ontkomen meer aan: ik moest én zou er ook een proberen tijdens de lente en zomer! Mijn keus viel op de BB Cream van Rimmel!




Ik kocht de BB Cream van Rimmel in Londen voor £6,99, wat omgerekend zo'n €8,30 is. In Nederland is de BB Cream bij verschillende drogisterijen, zoals Kruidvat en Etos,  te koop voor €9,99 in 2 kleuren: Light en Medium/ Dark.




De BB Cream heeft een strakke verpakking met een grote 9, de BB Cream is namelijk een 9 in 1! Voor de rest is de tube vrij simpel met licht en donker blauwe accenten en bevat 30 mL inhoud. Persoonlijk vind ik de tube erg fijn: het werkt hygiënisch en je kan de BB Cream echt tot op het eind gebruiken!



Rimmel belooft dat de BB-Cream een 9 in 1 is: het is een primer, hij hydrateert, verkleint poriën, verbergt, bedekt, maakt glad, matteert, verheldert en beschermt. Maar hé, ligt het aan mij, of is verbergen en bedekken niet precies hetzelfde? 



Wat bevat de BB-cream veel ingrediënten, zeg! Als we er zo even naar kijken, zien we ten eerste dat het een waterbasis heeft, fijn voor vettige huidjes dus! Maar ook heeft hij verzorgende bestandsdelen: glycerine, shea boter, vitamine C, vitamine E en UV-filters. Ook de BB-cream bevat verschillende soorten alcohol, siliconen en parfum.




De tube heeft een fijne opening, waarmee je goed kan doseren. Er komt niet in een keer veel te veel uit, maar gewoon een subtiele hoeveelheid!







Geen make up - BB Cream aangebracht

Natural Blue FOTD - lees hier  de volledige blogpost

De kleur Light is vrij licht: vergelijkbaar met de lichtste kleuren van bijvoorbeeld Catrice foundations. De BB Cream is wat dikker qua substantie dan de meeste foundations, maar er is nog wel prima mee te werken met mijn Real Techniques Expert Face Brush (review). Hij maakt de huid zacht en glad en geeft je huid een mooie, gezonde glans. Wel poeder ik de BB Cream af, zodat hij langer meegaat. De BB Cream heeft een mooie, natuurlijke, medium dekking.



Ook al bevat de BB Cream verzorgende bestandsdelen, heb ik geen duidelijke veranderingen  van mijn huid gemerkt sinds ik hem gebruik (al 2 maanden bijna elke dag!). Ik heb nog steeds die vervelende perioden dat ik veel puistjes krijg. De BB Cream werkt erg zuinig: er lijkt nog amper nog wat uit de verpakking weg te zijn! Hij blijft de zeker een lange (school)dag zitten en beschermt je huid goed tegen de zon met SPF 25. 

Ik ben erg tevreden! De BB Cream dekt goed, beschermt, (verzorgt), blijft lang zitten en heeft een mooie finish. Daarnaast vind ik 10 euro voor een goede BB Cream zeker niet erg duur! 

Q: Welke BB Cream gebruiken jullie? Liefs' Iris

De Rimmel BB Cream is te koop in 2 verschillende kleuren bij de drogist voor EUR 10,-. 

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...