11 aug. 2013

Review: Kruidvat Nail Kit Short Oval + Aardbeien Nail Art

Kunstnagels, daarvan dacht ik twee weken geleden nog, dat ik ze nooit zou gaan dragen. Maar nu is het moment zelfs aangebroken dat ik ze echt nódig heb. Een van mijn nagels was namelijk ingescheurd op de helft van mijn nagel...Brrr! Om ervoor te zorgen dat de nagel niet nog verder in zou scheuren, kocht mijn eerste setje kunstnagels van Kruidvat eigenmerk!
Wat Kruidvat belooft: 'De kwalitatieve kunstnagels van Kruidvat zijn zeer gemakkelijk in gebruik en zorgen voor de mooiste resultaten. De kunstnagels hebben elastische en flexibele eigenschappen waardoor een natuurlijk effect wordt bereikt. '

Gebruiksaanwijzing: 
'Aanbrengen: Zoek uit de verpakking 10 kunstnagels die het beste over je eigen nagels passen en leg deze in de juiste volgorde neer. Je eigen nagels moeten schoon en droog zijn voor het aanbrengen van de kunstnagels. Eventuele nagellakresten kun je verwijderen met Kruidvat Nagellak remover. Breng voldoende nagellijm aan op je eigen nagel. Leg de kunstnagel op je eigen nagel en druk deze gedurende 20 seconden stevig vast. Let hierbij op dat er geen luchtbellen ontstaan onder de kunstnagel! 
Bijwerken: De kunstnagels kun je op maat en in model vijlen met de Kruidvat 2-voudige vijl. Voor een optimaal resultaat kun je de nagels nog bewerken met een nagellak.
Verwijderen: De kunstnagels kun je verwijderen met Kruidvat Kunstnagel remover. De kunstnagels zijn na gebruik van de nagellak remover niet meer te gebruiken. 
Let op: Kunstnagels niet op beschadigde of verkleurde nagels aanbrengen!'


De kunstnagels komen in een vrolijk roze doosje voor EUR 4,49 bij Kruidvat. Binnenin vind je een nagellijm, een blister en de nagels. De blister is handig ontworpen: je kunt de nagels kiezen die het best bij je nagelvorm passen en erin plaatsen. 


Passen maar! Je hebt keus uit 24 kunstnagels en voor al mijn nagels heb ik gelukkig een goede match kunnen vinden, die prima aansloten op mijn eigen nagels. 


En uiteindelijk heb je het gehele blister vol met geschikte kunstnagels! En lakken maar! Ik lakte de kunstnagels voordat ik ze opplakte, omdat dit beter werkte met de nail-art creatie die ik maakte: aardbeitjes! 

Je lakt als eerste de contouren van het kroontje van de aardbei met een witte striper en vult deze vervolgens in. Laat de nagellak even drogen en maak daarna pas het kroontje groen. Door eerst een witte basis te gebruiken, komt de groene kleur een stuk mooier over! Daarna zet je met een kleine dotting tool de gele stipjes, die de pitjes moeten voorstellen! Nog wat extra uitleg nodig? Kijk dan deze tutorial van Cutepolish!


Cutepolish Strawberry Nail-artDe kunstnagels verschillen onderling wel wat qua lengte, zoals je op de foto rechtsboven kan zien. Dit kan je gemakkelijk oplossen door ze wat korter te vijlen! Je ziet gelukkig niet dat ik kunstnagels op heb, alleen als je je neus er echt op drukt. Op de foto linksonder lijken de nagels vrij dik, maar ik kan je verzekeren dat dit meer aan de nail-art ligt!

De nagellijm die bij het setje komt heb ik niet getest. Hij komt namelijk in een minder praktische  tube, dan de Essence Studio Nail Fix It! Nail Glue, die ik al in huis had. De kunstnagels zitten prettig en ik had er bijna geen last van. Alleen het muntje uit een winkelkarretje krijgen was een probleem!

Elke keer weer vergat ik dat ik kunstnagels ophad, waardoor er wel wat losgeschoten zijn. De eerste dag één, de tweede dag twee, maar daarna heb ik twee dagen rondgelopen zonder dat er een kunstnagel losliet. Dat de nagels niet zo lang bleven zitten, is waarschijnlijk meer te verwijten aan de Essence nagellijm dan aan de kunstnagels zelf! Na 4 dagen begon ik helaas wel te merken dat de kunstnagels niet zo sterk zijn als je eigen nagels: er kwamen hier en daar wat deukjes langs de rand. Uiteindelijk heb ik de kunstnagels 7 dagen gedragen, waarbij ik af en toe een nagel opnieuw moest opplakken.

De Kruidvat Nail Kit Short Oval is te koop bij Kruidvat voor EUR 4,49/stuk. 

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...