22 aug. 2013

Vakantie foto's:Spanje + Frankrijk 2013

Misschien had je het wel door: ik ben 3 weken op vakantie ben geweest! Voor mij was het de eerste keer dat ik Spanje bezocht, waar we in de Picos de Europa  (Noord-west Spanje) kampeerden. Ook gingen we nog 10 dagen naar de Dordogne: in de zomer blijkbaar een soort Nederlandse kolonie...

We vertrokken om 3 uur 's nachts, op weg naar Potes in Noord-West Spanje. Dat betekende een lange rit: zo'n 1550 km... De eerste dag overnachtten we op een camping vlakbij Bordeaux.  Daarna hadden we nog zo'n 550 km te gaan. En toen bleek maar eens hoe verwend wij, Nederlanders, zijn met zoveel snelwegen! We hebben ongeveer de laatste 100 km op een kronkelende weg (zie hierboven) door een lange kloof gereden! De blauwe nagellak die ik op mijn tenen draag is Midnight Skinny Dip (zie hier de swatch)van Rimmel London, trouwens. We vierden het eerste deel van onze vakantie dus in de Picos De Europa. Dit is een erg groot nationaal park en wat minder toeristisch dan Oost-Spanje, aan de Middellandse Zee. We verbleven op een camping in Potes (voor de streek een vrij toeristisch plaatsje). De plaatsen waren wat krap, maar voor de rest was de camping erg leuk en mooi: wij stonden boven op de heuvel (met steeds lager wordende terrassen) en konden lekker de hele dag mensen kijken... En zij ons ook.. Privacy, dat miste ik wel, ja! 
We namen ook onze hond, Pip, mee op vakantie. Helaas mocht zij niet mee de kabelbaan in, dus ging ik alleen met mijn vader op stap. Daar gingen we dan met de kabelbaan, zo'n 800 m omhoog in anderhalve minuut! Boven was het natuurlijk meteen een stuk kouder! We zagen grote roofvogels en ook was er een uitkijkpunt, dat over de rand van de berg hing! Creepy! We klommen een aardig stuk omhoog en bereikten de sneeuw! De laatste foto is van de weg die we ophoog liepen. En natuurlijk ook weer omlaag!
Pip houdt erg van zwemmen en zeker met het warme weer! En na even zoeken vonden we voor haar dan ook een leuk riviertje waar ze even in kon plonzen! 


'Wie is die enge buurman? Ik bespiedt hem stiekem vanaf achter de luifel, dan ziet hij me vast niet!'


Het lijkt wel alsof ze altijd honger heeft, die gekke hond! 'Dat is mijn boterham, Pip! Niet die van jou!'


'Jaja, het valt niet mee om wakker te worden! Samen gaat dat een stuk beter, toch?'


We hadden twee Belgische buurmeisjes, die Pip maar al te lief vonden. Het kostte dan ook wel heel veel moeite om afscheid te nemen! 
Na 10 dagen in Spanje geweest te zijn, vertrokken we naar Frankrijk. Dat was opnieuw een aardig eind rijden: 700 km en we kwamen ook pas rond 7/8 uur aan... En Pip? Tja, die lag onderweg lekker te luieren en probeerde elke keer een groter stuk van de achterbank te veroveren!We belandden in de Dordogne. Een gebied vol met Nederlanders (het was haast een kolonie te noemen!) en op elke hoek is er wel weer een ander kasteel te vinden. Mij maak je er niet zo blij mee, maar mijn broertje vond het echt geweldig! De camping was vrij groot en had een zwembad en een riviertje! Pip heeft van het laatste ook volop kunnen genieten, maar waarom ze niet in het zwembad mocht, dat vond ze maar een raadsel!
 Natuurlijk bezochten we wat kastelen, maar lang niet overal mochten honden in. Een mooi excuus voor mijn moeder en mij om niet mee te hoeven, haha!
Mijn liefste hondje, daar hebben we nogal wat foto's van! (Goh, Iris, zowat deze hele post zit vol met foto's van Pip...). Natuurlijk gingen we op de foto bij één van de duizenden hooiwielen in de Dordogne, gingen we wandelen en gingen mijn broertje en vader (file) kanoën. Pip testte het ook even uit, maar 'Neh, da's toch niks voor mij..!' en ze sprong er snel weer uit, haha!Nee, nee, Pippetje heeft helemaal geen last van luxe-gedrag en wordt ook zeker niet verwend!


Agh, onweer is iets waar ze niet zo van houdt. Totaal niet van houdt, om precies te zijn. Ze zocht het veiligste plekje op in de vouwwagen: op de kar, onder het bed! Misschien was dat toch wat te warm?


Aan het begin van de vakantie was ik het lezen helemaal spuugzat (school e.d., you know what I mean!). Maar toen ik de boeken van Pretty Little Liars (Engelse versie) ontdekte, bleef ik maar lezen! Maar dan wel natuurlijk samen met Pippie! En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan...snik...snik.. Wat mis ik het mooie weer! Het lijkt alweer maanden geleden!


En wie vinden we dan in de hondenmand als we 's avonds laat thuiskomen? Jaja, het oude poesje heeft wel een heel lekker (en groot!) plekje voor zich zelf gevonden!


En niet veel later zaten ze samen in de mand! Cute, huh? Hopelijk hebben jullie ook kunnen genieten van jullie vakantie en (alvast) veel succes  met het nieuwe schooljaar! Liefs' Iris

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke foto's! Je hebt het duidelijk naar je zin gehad :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw,prachtige foto's !
    ik snap dat je het super leuk hebt gehad,dat zou ik ook hebben gehad als ik de foto's zie :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...