3 jan 2014

Review | Zoeva 231 Petit Crease & 227 Soft Definer

Een tijdje terug rolde ik het beauty wereldje in. Veel kennis had ik niet en veel geld aan goede tools wilde ik nog niet uitgeven. Liever veel voor minder, dan weinig voor veel. Dat was mijn motto. Dat is nu wel anders en steek ik ook graag wat geld in goede kwaliteit. Maar als je het nou kan combineren: goede kwaliteit en betaalbaar? Da' zou ff mooi zijn!




Een klein maandje geleden unboxte ik in deze video mijn bestelling van TheMakeUpSpot. Ik kocht wat cadeautjes voor Sara's verjaardag en voor mezelf bestelde ik ook wat leuks: deze Zoeva kwasten, een nagellak van Barry M en het Sleek Original Palette. 

De kwasten kosten bij TheMakeUpSpot €6,95 per stuk. Bij de originele site van Zoeva (zoeva.de) kosten deze kwasten €6,20. De verzendkosten bedragen bij TheMakeUpSpot €3,95 en boven een bestelling van €30,- is de bestelling gratis. De verzendkosten bij Zoeva zijn €5,50. 
,


Ik had nog nooit eerder een kwast van Zoeva besteld en ik was dus blij verrast toen ik in mijn pakketje mooie zwarte hoesjes zag. Zijn zulke plastic hoesjes niet altijd handig voor reizen? Op de hoesjes staat het logo van Zoeva gedrukt en het ritsje heeft een leuk roze accent. Ik kocht de 227 Soft Definer en de 231 Petit Crease.




Het design van de kwasten vind ik erg mooi. De stelen zijn glimmend zwart en het logo en de quote Color Love Makeup van Zoeva staan erin gedrukt.  Ze zien er professioneel uit! Ik vind ze wel wat weg hebben van de Sigma en MAC kwasten... Deze kwasten zijn gemaakt van geitenhaar, maar er zijn ook veganistische varianten verkrijgbaar. Altijd goed om te weten, toch?






De 231 Petit Crease is vrij spits en loopt rond toe. Perfect voor meiden met een wat kleiner oog of met hangende oogleden. Er is ook nog een grotere crease kwast te koop: Zoeva 228 Crease. De kwast werkt erg precies, maar blendt ook al wel een beetje. Toch brengt hij kleur prima dekkend aan, zoals op de foto hierboven te zien is. Je kunt de kwast ook gebruiken om bijvoorbeeld je binnenste ooghoeken te highlighten. De haren zijn trouwens ontzettend zacht, waar geitenhaar ook om bekend staat!




De 227 Soft Definer is bedoeld als blending kwast, dus om de oogschaduw te vervagen. Ik vind de kwast daar echt perfect voor, maar ik gebruik hem ook graag voor het aanbrengen van highlighter op mijn wenkbrauwbot. Hij is geweldig zacht. De Soft Definer schijnt veel te lijken op de bekende MAC 217. Helaas heb ik (nog) geen enkel product van MAC en kan ik daar dus niet over oordelen. Volgens anderen verschillen de kwasten niet erg, maar is de MAC 217 nog net wat voller en harder dan de Zoeva 227. 

Na tweemaal wassen heb ik niet duidelijk gemerkt dat er haren uit de kwasten zijn gevallen. Wel steken er een aantal haartjes alle kanten op bij de Soft Definer, maar dit is voor de rest niet storend. Ik vind ze top! Het design is prachtig (dat mag nooit vergeten worden als je het mij vraagt!) en ze doen gewoon perfect hun werk. Ik ben dol op beide! Misschien ga ik ze nog eens uitgebreid vergelijken in een battle met mijn andere oogschaduwkwasten!

Q: Wat is jouw favoriete merk voor de tools? Liefs' Iris

7 opmerkingen:

  1. de petit crease kwast lijkt me fijn xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er goed uit! Ik heb een blush kwast van Zoeva en ik vond de kwaliteit verbazend goed. Ik gebruik zelf alleen Mac kwasten namelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb zelf ook een paar Zoeva kwasten, en ik ben er echt zeer tevreden over. Deze twee heb ik nog niet geprobeerd, maar ik ga ze wel onthouden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie kwasten (en foto's!)! Zelf heb ik het zoeva bamboo set waar ik heel blij mee ben! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ik had er al over gelezen op je blog, het setje lijkt me erg fijn!

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...