2 jan. 2014

Perfect Palette Tag || Iris

Het is de leukste tag die ik in tijden heb gezien: de Perfect Palette Tag! Toen ik de tag voor het eerst zag, zakte de moed me al snel in de schoenen. Ik heb helemaal geen high-end oogschaduwpalettes... Maar toen bedacht ik me: is een budget variant niet net zo leuk?Beste verpakking

Dit was nog best een lastige! De meeste palette die ik heb, zijn vrij saai aan de buitenkant! Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op dit Catrice palette uit de Cruise Couture collectie. Het is een kartonnen doosje met magneet sluiting. En de kleur van de verpakking symboliseert ook op een mooie manier de kleuren van de oogschaduws! Het ziet er niet uit als een palette van 5 euro, toch?


Beste pigmentatieNou, dit is voor mij zeker geen lastige vraag! De Sleek I-Divine Palettes natuurlijk! Zelf heb ik het Oh So Special Palette en het Original Palette in mijn bezit. En wauwie! Wat een pigment komt er van die oogschaduws, zeg! Ze zijn wel iets wat korrelig en hebben daardoor wel soms wat fall-out... Maar dit is totaal vergeven!


Meest gevarieerdHet zal jullie wel opgevallen zijn, dat ik bij de 'beste pigmentatie' geen swatches liet zien? Beide palettes hebben nog een eigen onderdeel, dus vandaar! Het Sleek Original Palette is mijn meest gevarieerde palette. De kleuren zijn namelijk verdeeld in 4 groepen: donkere koele kleuren - licht blauw/groene kleuren - lichte roségouden kleuren - bruin tinten. I love it! 


Handigst voor reizen

Dit Essence Sun Club palette is het eerste oogschaduwpalette dat ik zelf gekocht heb. VeraCamilla was en is 'mijn grote voorbeeld' en zij is dol op dit palette! Dus ik kon niets anders doen dan deze zelf ook kopen! De pigmentatie is oké, maar niet geweldig. Wel is het een leuke kleurcombinatie en niet standaard! Prima om mee te beginnen! En het formaat maakt het ontzettend handig om mee te nemen op reis!


Grootste miskoop


Ik heb eigenlijk geen grote miskoop, maar het palette wat daar het meest in de buurt komt... dat zijn toch wel mijn MAX Baked Eyeshadow. Het scheelt dat ze amper wat kosten! Ze zijn niet slecht, maar de pigmentatie is pas echt goed als ze nat aangebracht worden. En dat vind ik persoonlijk te veel moeite..


Beste kleurnamen


High-end merken komen vaak met ontzettend gave namen. Vooral Benefit en Too Faced kunnen er wat van. Neem eens het Too Faced Natural Eye Palette! Hoe kan je die namen niet leuk vinden? Maar budget merken als Catrice en Essence doen het ook niet verkeerd: 'Ooops Nude Did It Again!', 'Don't Lie, Lac!' en 'Don't Touch My Mosserati!'. 

Minst gebruikt

Hoe stom ik het ook vind om het toe te geven: mijn Catrice paletten gebruik ik het minst. Er is niks mis met ze.. Maar ik mis bij het nude palette een matte bruin en het wat tropische palette is op zijn zachtst gezegd niet erg geschikt voor overdag. Ik moet ze toch eigenlijk weer vaker gaan gebruiken!


Meest gebruikt

Mijn meest gebruikte palette is verre weg het Sleek Oh So Special palette! Ik heb zelfs inmiddels al de pan geraakt bij de witte matte highlighter! De highlighter en bruine kleuren vormen handige basic kleuren en daarnaast zijn er mooie roze shimmery kleuren die ik graag gebruik. En ook komen de donkerdere af en toe van pas!


Meest geliefdIk zou onorigineel kunnen zijn en zeggen dat het Sleek Oh So Special mijn meest geliefde palette is (wat het eigenlijk ook is!).. Maar ik ga toch voor mijn Wet 'n Wild Knock On Wood, die ik in Amerika kocht. Deze kleuren heb ik de afgelopen tijd ook met ontzettend veel liefde gebruikt


Onbewoond eiland

Het palette dat ik mee naar een onbewoond eiland zou meenemen? Dat is toch wel het MUA Undress Me Too (de dupe van UD Naked 2). Het palette heeft 12 oogschaduwkleuren en is natuurlijk, maar toch gevarieerd! In één woord: awesome!


Q: Wat is jouw meest geliefde oogschaduwpalette? Liefs' Iris

2 opmerkingen:

  1. erg leuk om te lezen.! ik gebruik bijna nooit oogschaduw, kost teveel tijd xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is idd en leuke tag en je hebt er leuke palettes bij gezocht! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...