3 apr. 2014

Mijn Schoolreisje Naar Berlijn!

Het is alweer drie weken geleden, maar beloofd is beloofd: hier zijn mijn foto's van mijn schoolreisje naar Berlijn! Het waren maar 3 dagen, dus ik heb niet erg veel foto's gemaakt... Grotendeels waren het 'samies', dus die kan ik natuurlijk niet plaatsen! Wel heb ik wat bezienswaardigheden die ik met jullie wil delen! So let's go! 


Om 2 uur 's nachts vertrokken we vanaf school, op naar Berlijn! De busreis duurde zo'n 9 uur en ik heb me eerlijk gezegd prima vermaakt! Een beetje kletsen, beetje (proberen te) slapen, beetje kaarten, you know what I mean. Het was gewoon erg gezellig! Om 11 uur kwamen we in hartje Berlijn aan en konden we snel even onze koffers en ander overbodige spullen in het Jugengästhause dumpen...
Daarna gingen we er meteen op uit en bezochten we als eerste de koepel van de Reichstag. De Reichstag is het Duitse parlementsgebouw en daarin hebben ze na de Koude Oorlog een enorme koepel met open dak gemaakt. Hiervandaan kan je over heel Berlijn kijken (het was niet zo ontzettend hoog, hoor.. Dus dat viel ook wel weer mij, haha!). We hebben vooral (letterlijk) liggen genieten van de bankjes!Daarna gingen we naar Brandenburger Tor, de belangrijkste poort van Berlijn.Vervolgens gingen we naar het Holocaust Mahnmahl, een monument ter herdenking van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Het is opgebouwd uit ontzettend véél blokken beton. De ontwerper wilde hiermee laten zien wat voor gevoel van desoriëntatie en isolement de Joden in WOII hadden. Een erg mooi ontwerp was het zeker! 


Daarna liepen we door langs een stuk Muur. Dit was echter verplaats, dus het was niet werkelijk 'echt'. Wel liep er even verderop een lijn in de weg om aan te duiden waar de Muur wél heeft gestaan. Toch wel een vreemd gevoel, hetzelfde gevoel als ik kreeg van Ground Zero in New York...En meteen weer verder naar Checkpoint Charlie! Dit was tijdens de Koude Oorlog een controlepost bij de Muur op de Grens van de Amerikaanse en Russische sectoren. Persoonlijk vond ik de poserende Amerikanen een tikje overdreven (zeker als ze vrouwelijke touristen beide aan één kant op de wang gaan zoenen...), maar dat is natuurlijk mijn mening, haha!Oh en op onze kamer was er natuurlijk heel veel vreetwerk! Een onmogelijke missie om alles op te eten voor 6 meiden in drie dagen? Echt niet!


's Avonds maakten we een boottocht over de Spree. Ik heb me vooral vermaakt met kletsen en 'vreten'... Hoe kan het ook anders met meer dan 50 gymnasiasten?

De volgende dag hadden we eerst een aantal uur om te gaan winkelen. Samen met wat andere meiden gingen we naar H&M, Mango, Primark, Urban Outfitters en nog meer winkels. Jammer genoeg heb ik eigenlijk amper iets gekocht... Daarna bezochten we nog de Berliner Dom met alle leerlingen, waarvan je hierboven de foto's ziet! En ja, dat ben ik! M'n enige foto en lekker zonder make-up! Heerlijk, haha!

En dat waren alweer al mijn foto's! Ik vond Berlijn een gave stad om te leren kennen! Erg anders dan ik had verwacht. Een stuk moderner, maar dat komt natuurlijk omdat er vroeger een groot stuk niemandsland was. Een stad met een fijne sfeer, zo zou ik het wel willen omschrijven. Geen druk en je voelt bovendien veilig! Met een groepje van 7 met de metro gaan kan gewoon prima! Niet iets dat je in Parijs of New York snel zonder volwassene zou doen!


Q: Ben jij wel eens in Berlijn geweest? Liefs' Iris

1 opmerking:

  1. Heel erg leuk dat je met school naar Berlijn bent geweest.
    Berlijn lijkt mij echt een hele mooie stad.
    Liefs, Tessa

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...