26 okt. 2014

Waarom Draag Jij Make-Up?

Vandaag heb ik een wat ander artikel dan normaal voor jullie. Maar toch hoop ik dat jullie hem leuk vinden. Ik heb er erg mijn best op gedaan. Veel leesplezier!

Als tienjarig meisje was ik erg benieuwd naar make-up. Mijn moeder droeg het nooit echt, maar mijn oudere nicht wel. Ik vond het mooi en wilde het ook proberen. Voor een lange tijd durfde ik het niet te zeggen tegen mijn moeder. Dus kwam ik met het geniale (*kuch*) idee om aan Iris make-up te vragen voor mijn elfde verjaardag. Ik kreeg van haar een bruine mascara en ik was zo blij! Die droeg ik toen bijna elke dag. Maar hij ging op. Gelukkig mocht ik van mijn moeder een nieuwe kopen, en ik kocht weer een bruine want dat was iets minder heftig dan zwart. Daarna kocht ik wel een zwarte, en ik droeg toen elke dag mascara. Ik was een van de weinigen van mijn klas die toen mascara droeg. Toch ging Iris het af en toe ook dragen. Ik werd twaalf en vroeg aan haar een rode lippenstift. Ik kreeg er één van Catrice. En vanaf toen ik mijn lipstick verslaving begonnen

Ik kocht daarna mascara, lipsticks, soms oogschaduw en nagellak. Dat vond ik zo leuk en ik heb daar een tijdje mee geëxperimenteerd. Maar ik wilde meer. Ik ging in die tijd blogs bezoeken en ik ontdekte foundation. Maar ik durfde het nooit te kopen. Wel ging ik zoeken en reviews lezen. Op een dag toen ik veertien was gingen Iris en ik naar de stad. We wilden allebei graag onze eerste foundation kopen en dat hebben we dus ook gedaan. Ik kocht en eentje van Miss Sporty.

In die tijd was ik al bezig met mijn eigen blog, maar toen ik foundation kocht voelde het af voor mij. Ik ging bloggen en ik vond het zo leuk. Make-up werd mijn passie. 

Na een tijdje hoorde ik dat Iris ook een blog had. We namen af en toe samen filmpjes op en dat was erg leuk. Maar we hadden het allebei druk met school, toch wilden we het bloggen en make-up niet opgeven. Dus na een lange tijd besloten we om samen verder te gaan. Dat was een grote stap voor ons allebei en het bloggen ging ons steeds beter af. We kregen mailtjes, en laatst mocht ik zelfs iets bestellen, en ook Iris had al iets besteld voor een winactie vorig jaar. Dat vonden we zo leuk, het gaat nu de goede kant op met ons blog en ik heb er nog elke dag plezier in.


Ik ben begonnen met make-up omdat ik nieuwsgierig was. Ik ben ermee doorgegaan, omdat ik het leuk vond om tijd te besteden aan een mooie ooglook. Natuurlijk heb ik ook wel eens puistjes of roodheden, en het is inderdaad handig om dat te kunnen bedekken met make-up. Maar dat was niet mijn reden om ermee te beginnen. Ik weet dat dat bij veel meiden wel zo is. Ze zijn onzeker over hun uiterlijk en dragen daarom make-up. Ik voel me ook vaak onzeker en ook ik draag make-up om bepaalde dingen te verbergen. Maar dat geeft niet. Alleen was dat bij mij nooit de hoofdreden om met make-up te beginnen. Ik vind het leuk om een uur aan een ooglook te besteden, maar ik draag ook af en toe alleen wat concealer, poeder en mascara naar school. Dan voel ik me niet minder mooi, soms wel wat onzeker. Maar zoals ik net al zei, dat geeft niet!

Iedereen is wel eens onzeker en dat is ook niet erg. Zo blijven we ons bewust van onszelf en van ons leven. Niemand is perfect. Maar je hoeft je niet te verschuilen achter een dikke laag make-up. Blijf gewoon jezelf en je echte vrienden zullen je accepteren zoals je bent. Met of zonder make-up. 

Colbie Caillat schreef hier een liedje over genaamd Try. Hieronder ze je de lyrics versie. Maar de officiële videoclip is nog mooier. De link daarvan staat onder dit filmpje. 

                                                                Officiële videoclip

Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden en dat jullie er iets aan hebben. En vergeet niet: je bent mooi zoals je bent. Blijf gewoon jezelf.

                                                          Waarom draag jij make-up?
                                                                          xx Sara

1 opmerking:

  1. Ik draag geen make up want dat vind ik niet nodig.

    X Miene

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...