19 apr. 2013

Review: Essence I Love Stage Eyeshadow Base

Al tijden geleden heb ik deze oogschaduw basis van Essence gekocht, maar nog nooit heb ik er een review overgeschreven. Tot vandaag! Zou je, zoals Essence belooft, schitteren óp en naast het podium? Je ontdekt het vandaag!


Wat Essence beweert over de oogschaduwbasis:

'I love stage-eyeshadow base maakt je de ster van de show en is te gebruiken onder concealer of oogschaduw. de basis zorgt ervoor dat oogschaduw langer blijft zitten en intensiveert de kleur. de textuur hoopt zich niet op in de plooi van het ooglid. voor een perfecte oogmake-up om mee te schitteren op én naast het podium!'De verpakking van de oogschaduw-basis vind ik best leuk, je zou het een wat kinderachtig uiterlijk kunnen vinden, maar ik vind het juist lekker vrolijk. De basis is ongeveer hetzelfde verpakt als de Stay Matt Lip Creams (review), maar heeft een zwarte dop, in plaats van een zilveren. 
De oogschaduw-basis heeft een simpele spons-applicator, waarmee je de de basis gemakkelijk en hygiënisch kan aanbrengen. De verpakking heeft een inhoud van 4mL, waar je aardig lang mee door kan. De substantie is nogal geel van kleur, wat voor lichte huidjes, waaronder ik, niet erg handig is. Op je ooglid verdwijnt dit voor een deel, maar niet helemaal. Uitkijken met aanbrengen dus! Een transparante versie zou wel prettig zijn! Wel geeft de basis een goede dekking, hij zou misschien wel zelfs als concealer gebruikt kunnen worden.

Links- zonder basis, rechts met basis
Maakt de oogschaduw basis je oogschaduw intenser van kleur? Zoals Essence beweert, wordt de oogschaduw intenser, maar het geeft niet een effect waardoor je van je stoel valt. Ik bespeur hier en daar een licht verschil, maar dan moet je wel je neus tegen de swatches drukken. Bij de bronzen en blauwe kleur is het verschil het best te zien. 

  • Matte donker groen: Catrice Hip Hop On The Tree Top
  • Brons: Wild & More #64
  • Paars: Catrice Rumble In The Jungle quattro - review
  • Licht blauw: Catrice Cruise Couture quattro

Maar, omg..

zonder- met- met - zonder
Ik probeerde toch nog eens een twee donkerdere bruine kleuren, en wat een groot verschil! De oogschaduw (Twinkle In The Eye - review) is een stuk intenser! Waarom er zo'n groot verschil is tussen de vorige swatches en deze, is iets wat ik me afvraag. Weet iemand van jullie het, komt het door de bruine kleur?Nu natuurlijk het belangrijkste: hoelang houdt je oogschaduw het met de basis vol? Ook al waren er veel beauty-bloggers erg enthousiast over de oogschaduw basis, ben ik niet echt overtuigd. Na zo'n 3 à 4 uur is de oogschaduw in mijn crease geheel verdwenen/ in de lijntjes getrokken. Op mijn bewegend ooglid tref ik nog wel wat oogschaduw aan, maar een stuk minder (mooi) dan toen ik het net had aangebracht. Nu moet ik wel zeggen, dat ik wat vettige oogleden heb..De verpakking is leuk, de basis maakt (bruine) oogschaduw intenser en heeft ook zijn prijsje mee. Maar met mijn vettige oogleden, houdt oogschaduw het helaas met deze basis niet zo lang uit. Ik ben echt niet zo enthousiast over de I Love Stage Eyeshadow Base als velen anderen. Maar misschien als je wat droge oogleden hebt, de basis wel prima zijn werk zal doen. Liefs' Iris

Q: Hebben jullie deze oogschaduw basis wel eens uitgeprobeerd?

De Essence I Love Stage Eyeshadow Base is bij Kruidvat verkrijgbaar voor €2.49

3 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...