21 sep 2013

Foundation Tips (Voor Beginners)!

Wist je dat foundation het make-up product is dat het meest over de toonbank gaat, en niet mascara? En hoe vaak zie of hoor je de verhalen over de zogenaamde 'worteltjes': meiden met veel te oranje gezichtsmake-up? Dat bewijst maar eens dat beautyblogs echt wel ergens goed voor zijn! Denk je erover om eens een foundation te gaan aanschaffen of ben je gewoon altijd opzoek naar (misschien) nieuwe tips? Lees dan mee!



Elk make-up merk heeft wel foundations in haar schappen liggen. Zo kun je ze vinden vanaf een paar euro in de drogist of voor een paar tientjes bij de parfumerie. Begin niet meteen met een high-end of duurdere drogisterijmerken, maar kijk eens rond bij de budget afdeling van de drogisterij als je nog niet helemaal weet wat je wilt. Zo begon ik met de Infinte Matt van Catrice, daarna de Rimmel BB Cream (review) en nu ben ik aanbeland bij de Maybelline Fit Me Foundation. Vergeet trouwens vooral niet eerst internet af te zoeken voor reviews! 


Denk er eerst ook over na wat voor kleur en ondertoon bij jouw huiskleur past. Heb je een erg lichte of donkere teint, dan heb je helaas een minder goede kans om een geschikte budget foundation te vinden. Catrice heeft toch wel vrij lichte foundations en Maybelline heeft daarentegen aardig donkere kleuren in haar assortiment. 

Ook de ondertoon is belangrijk: ben je een koeler type, kies dan voor een roze ondertoon. Heb je een warmere teint (o.a. veel Aziatische mensen), kies dan voor een een foundation met een gelige ondertoon. Toch zit je vaak met een gele ondertoon goed, in vergelijking met een roze kleur: roze accentueert namelijk roodheden. Vind je het lastig om een goede kleur te kiezen, neem dan een vriendin of je moeder (bij Etos en parfumerieƫn kan je ook hulp vragen) mee die je kan helpen met de juiste kleur.


Denk er ook over na wat je van je foundation verwacht: een volle, medium of lichte dekking. Ik zou persoonlijk niet beginnen met een ontzettend goed dekkende foundation, aangezien je niet meteen een 'pro' bent. Het kan er al snel 'cakey' gaan uitzien als je niet zo goed weet wat je doet. Ook zou je kunnen beginnen met een BB-Cream: deze bevatten ook verzorgende bestandsdelen. Let er wel op dat een BB-Cream vaak SPF bevat, wat een witte waas kan veroorzaken op foto's met een flitser.

Ook is het belangrijk om te weten wat voor huidtype jij hebt: droog, gemengd, gevoelig of vet. Begin met een goede gezichtsverzorging en breng daarna een foundation aan. Zo heeft het wat om aan vast te houden en het zal dus ook beter blijven zitten. Er bestaan verschillende foundations voor verschillende huidtypen. Let vooral op het woord matterend: dit betekent dat deze geschikt is voor een wat vettere huid, omdat het (meestal) een foundation op waterbasis is en niet op oliebasis. Dat laatste maakt je huid namelijk juist nog vetter. Ook kun je eventueel een primer gebruiken.


Wat voor kwast wil je gaan gebruiken? Of wil je de foundation gewoon met je vingers aanbrengen? De Essence Blush Brush (review) is een prima foundation kwast als je net begint. Wil je wat meer uitgeven, dan is de Expert Face Brush van Real Techniques (review) ook een aanrader. Ook bestaan er sponsjes, zoals de bekende Beautyblender. Deze is alleen geschikt voor foundations op oliebasis, omdat het water helaas opzuigt. Daar gaat anders 20% van je foundation!

Besef ook dat bij een mooie huid met foundation wat andere producten horen: je kunt nog een extra concealer (de Camouflage Cream van Catrice (review) is erg goed.), een poeder om de foundation te setten (langer te laten zitten) en ook een blush, bronzer of highlighter (om weer een natuurlijke kleur in je gezicht te brengen) gebruiken. 

Vergeet vooral niet een goede reiniger te gebruiken. Je poriƫn kunnen anders verstopt raken en de onzuiverheden die je (misschien wel) probeert te camoufleren, zullen vermeerderen.

Q: Wat is jouw gouden tip voor het mooi aanbrengen van foundation? Liefs' Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...