24 feb 2014

Review | Catrice All Matt Plus Foundation

Het klinkt misschien een beetje overdreven en té meisjesachtig, maar ik kan tegenwoordig niet meer zonder foundation. De afgelopen tijd is mijn huid zeker de mooiste niet en en een beetje dekking is niet verkeerd. Mijn Rimmel BB Cream en Maybelline Fit Me Foundation werden beiden te donker en ik besloot weer eens wat budgets te proberen! Mijn ogen vielen op de Catrice All Matt Plus Foundation, en oh... Wat een geweldig product is dit!





All Matt Plus - Shine Control Make Up fungeert als een tweede onzichtbare huid. Houdt ongewenste glans onder controle, matteert de teint en hydrateert de huid. De make-up is olievrij, houdt lang aan en biedt een perfecte dekking zodat kleine imperfecties van de huid verdwijnen. Lichtreflecterende pigmenten zorgen voor een zijdezachte matte finish en een zuivere, frisse uitstraling. Dermatologisch getest en ideaal in combinatie met All Matt Plus – Shine Control Powder.

De beloftes van Catrice klinken in ieder geval goed. Een matte finish vind ik helemaal prima, aangezien ik al snel te shiny word op mijn voorhoofd en neus. Zoals ik al vertelde, kan ik best wat dekking gebruiken voor mijn onzuiverheden, dus een goede dekking vind ik ook erg belangrijk. 

AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERIN, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, TITANIUM DIOXIDE, ZINC OXIDE, SODIUM CHLORIDE, TRIETHYLHEXANOIN, STEAROYL INULIN, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, POLYSORBATE 80, ACRYLATES/C 12-22 ALKYL METHACRYLATE COPOLYMER, HYDRATED SILICA, DIMETHICONE/METHICONE COPOLYMER, PEG-10 DIMETHICONE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PEG-8, ALUMINUM HYDROXIDE, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, HYDROGEN DIMETHICONE, TOCOPHEROL, PROPYLENE GLYCOL, ASCORBYL PALMITATE, ASCORBIC ACID, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, HEXYL CINNAMAL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)






De flacon van de foundation viel me meteen op. De verpakking is namelijk precies hetzelfde als de Infinite Matt Foundation die 1 jaar geleden uit het assortiment verdween. Deze foundation was mijn allereerste foundation ooit en ik heb hem helemaal opgemaakt. De flacon is van mat glas en persoonlijk vind ik hem erg stijlvol! De pomp werkt erg hygiënisch, maar wel is vervelend dat je de foundation niet helemaal op kunt maken. 




Van de foundation zijn er 4 verschillende tinten te koop, waarvan 010 Light Beige voor mij de beste match is. Dit is zo'n beetje de lichtste kleur die je kunt vinden bij de Catrice foundations en BB-creams. Mijn gezicht (en de rest van mijn lichaam ook) is nu zo bleek als een melkfles, dus ik ben nu het bleekste van het bleekste! Goed nieuws voor mede-blankhuidjes: deze kleur is précies goed! 

De foundation is vloeibaar, maar wel wat dikker dan bijvoorbeeld mijn Fit Me Foundation van Maybelline. Het product is fijn te verdelen. Wat me ook opviel, is dat de foundation precies hetzelfde ruikt als de geannuleerde Infinite Matt Foundation. En inderdaad, toen ik de ingrediënten ging bekijken, bleek dat de hoofdingrediënten veel overeenkomsten hadden. Ik ben echter geen expert op het gebied van ingrediënten, dus het kan net zo goed zijn dat meer foundations dezelfde hoofdbestandsdelen hebben!


Hierboven zie je links mijn gezicht zonder make-up en rechts met de All Matt Plus Foundation. Mijn huid is de afgelopen tijd erg onrustig, zoals je op de foto's ook wel duidelijk kunt zien. De foundation camoufleert mijn onzuiverheden en roodheden prima. Ik heb nog wel wat concealer nodig, maar de foundation maakt mijn gezicht toch al een stuk egaler! De dekking is medium. 


Hier zie je nog een close-up van mijn huid met foundation. Catrice belooft dat de foundation een matte finish heeft, maar ik zou het resultaat eerder semi-mat noemen. Eigenlijk vind ik mijn huid door de subtiele glans zelfs mooier dan bij een matte finish! De foundation lijkt zowat een tweede huid, zoals Catrice ook claimt. Mijn gezicht varieert van droog naar vettig, en beide delen kan de foundation de baas. Droge huid wordt niet geaccentueerd en de foundation glijdt niet van mijn gezicht door de vettigheid!  


Zo ziet mijn gezicht er uit nadat ik de rest van mijn make-up heb aangebracht. Ik gebruikte wat concealer op mijn onzuiverheden en onder mijn ogen. Verder poederde ik mijn T-zone af met poeder van Essence en bracht ik wat blush en highlighter aan. Wat Eyebrow Filler van Catrice en mascara en hupsakee! Helemaal klaar voor wat de dag zou gaan brengen!

De foundation blijft goed zitten tijdens een lange schooldag, maar ik begin wel na een paar uur te glimmen op mijn voorhoofd en neus. Ook als ik een poeder gebruik, is dit niet te vermijden. Volgens mij ligt het niet aan specifiek deze foundation, want ik heb dit met alle foundations, BB-creams en poeders... 

Als je het nog niet helemaal doorhad, ik ben echt DOL op mijn nieuwe aanwinst van Catrice. De finish is prachtig, de dekking is prima voor een gewone schooldag en ook blijft de foundation (zover mogelijk) prima op zijn plek! 

De Catrice All Matt Plus Foundation is te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor €6,59.


Q: Wat is jouw favoriete foundation? Liefs' Iris

1 opmerking:

  1. Ik heb deze ook en hij is goed, maar mijn favoriet blijft toch een foundation van NYC :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...