6 feb. 2014

Sleek Original Palette | Review + Look

Van alle oogschaduw paletten die ik heb, zijn die van Sleek toch wel het meest geliefd! De kleuren zijn geweldig en van de pigmentatie val je (bijna) van je stoel! Ik had al dit Oh So Special Palette en ik vond het wel eens tijd worden voor een nieuwe!  Daarom bestelde ik bij de MakeUpSpot.nl het allereerste palette van Sleek: het Sleek Original Palette!

Review


Sleek is in Nederland niet erg gemakkelijk verkrijgbaar. Verschillende webshops, zoals TheMakeUpSpot.nl, Enchantra.nl en AliceJo.com verkopen Sleek, maar toch betaal je vaak verzendkosten (tenzij je boven een bepaald bedrag komt!). De prijs van een Sleek palette ligt meestal rond de €10. Een prima prijsje voor de kwaliteit die je terugkrijgt! 

Alle Sleek I-Divine paletten zijn mat zwart van buiten en hebben groot het logo van Sleek erop gedrukt staan. De palettes hebben precies hetzelfde formaat als twee Catrice quattro's samen. 
Het palette bevat 12 heel verschillende oogschaduw kleuren: goud, groen, blauw, roze en paars! Er zijn grofweg 4 kleurenfamilies: lichte goud/roze tinten, aardtinten, groen/blauw en donkere kleuren voor een gave smokey eye! Bijna alle oogschaduws hebben een satin/ shimmer finish, maar alleen de zwarte kleur is mat. 


Swatches


Zonder flits

Met flits


Toen ik in Londen mijn eerste Sleek palette kocht, was ik al ondersteboven van het pigment van de oogschaduws... Maar dit slaat echt alles! Zie je die prachtig gepigmenteerde kleuren? Er is een matte zwart (die ik persoonlijk eigenlijk nooit gebruik, van mij had er eerder een matte wit of bruin in gemogen!), een geweldig shimmery paars (zo'n mooie had ik nog niet, alleen een paar cranberry paarse kleuren!) en vier blauwe en groene oogschaduws. 


Well, hello pigmentation! Wat een geweldige kleuren, vind je niet? Vooral de tweede en derde kleuren vind ik prachtig. Soort gelijke kleuren zitten ook in het Oh So Special Palette, maar ze zijn toch net ietsje anders! De meest linkse oogschaduw is een mooie highlighter en de meest rechter olijfgroen vind ik ook super!


Look

Op het gehele bewegend ooglid bracht ik allereerst 1 aan. Daarna bracht 2 als een soort lichtvanger aan op het midden van het ooglid. Kleur 3 bracht ik in mijn crease aan, met de nadruk op de buitenkant. Verder bracht ik 4 aan als highlighter in mijn binnenste ooghoeken. Op mijn wenkbrauwbot gebruikte ik een matte highlighter uit het Oh So Special Palette. Ook bracht ik 1 en 2 aan langs mijn onderste wimperrand. 

Toen ik dit Sleek palette bestelde, had ik al in mijn hoofd zitten dat ik wat meer met oogschaduw wilde gaan 'spelen'. Niet meer gaan voor de standaard bruine, roze en gouden kleuren, maar juist wat gewaagdere kleuren kiezen. Niet dat ik er mee naar buiten zou gaan, maar gewoon om de skills te ontwikkelen! En ik moet zeggen: voor een eerste keer échte kleur gebruiken, vind ik het nog niet eens zo slecht! Bij bruintinten vallen fouten niet zo snel op, maar een verkeerde beweging bij blauwe of paarse oogschaduw en je look is geruïneerd...Iedereen weet wel dat Sleek geweldig is in het maken van gepigmenteerde oogschaduws, maar dat hun állereerste palette zo mooi divers is samengesteld? Dat wist ik nog niet! Het Original Palette verdient echt meer aandacht, want wat is het een budget beauty! Je kunt er echt alle kanten mee op: ga je juist voor kleur of voor een natuurlijke look met aardtinten? Het kan allemaal! 

Als je binnenkort een keer wat online make-up gaat shoppen, dan zou ik zeker zeggen dat je dit Sleek palette in je winkelwagentje moet stoppen! Maar ook zijn er een klein aantal winkels in Nederland die Sleek verkopen. Ze zijn lastig te vinden, maar ze zijn er in ieder geval wel! 


Q: Wat is jouw favoriete Sleek palette? Liefs' Iris

2 opmerkingen:

  1. prachtige kleuren en super pigmentatie.! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi palette! Echt een goede pigmentatie zeg. Ik wil altijd nog een palette van Sleek kopen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...