12 apr. 2014

Recept: Aardbeien taartjes/koek

Ik ben gek op bakken. Maar ik heb nog niet vaak een recept op de blog gezet. Ik vond het eens tijd worden. En ik moest toch een recept uitproberen, omdat we dit ook voor de verjaardag van mijn vader en broertje willen maken. Vandaag laat ik het recept zien en het resultaat.





Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • 100 gram basterd suiker
  • 150 gram koude boter of margarine
  • zakje bakpoeder


                                        
 Weeg de bloem af en doe het in een grote kom.

                                      
Weeg de suiker af en doe dat ook in een kom.


                                              Doe ook een mespuntje zout in de kom.


                                           Weeg de boter af en doe die ook in de kom.


Voeg ook het zakje bakpoeder toe.



                              Snijd de boter in kleine stukjes. En kneed het deeg tot een grote bal.


Verdeel die bal weer in kleine balletjes. Ik maakte er 12. Maar ze waren te klein. Dus uiteindelijk werden het er 8.


                                          Vet de bakvormpjes in met boter. 


Verdeel het deeg over de vormpjes. Ik merkte wel dat het deeg vrij weinig was, daardoor was het moeilijk om het in de vormpjes te krijgen.


                                Doe het in de oven voor 25 minuten op 170 graden.


Ondertussen kan de banketbakkersroom maken. Ik heb gewoon een zakje van Dr. Oetker gebruikt en er 400 milliliter koud water bij gedaan. Roer het goed door. Tot het glad is en je geen poeder meer ziet.


                                              Laat het opstijven buiten de koelkast.


Laat de koeken goed afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Keer ze voorzichtig om. Als het helemaal afgekoeld is kan je de banketbakkersroom er op verdelen.


 Snijd de aardbeien door de helft.



Leg de aardbeien op de banketbakkersroom en druk ze een beetje aan. Ik heb af en toe nog een kwart stukje gebruikt voor opvulling van te grote gaten.


                                                     En klaar zijn je taartjes/koeken.




                                                                      Eet smakelijk!

Ik vond het erg lekker. De koek is lekker hard en dat in combinatie met de room en het fruit. Echt een lekker lente/zomer taartje. Hopelijk vonden jullie het leuk om een keer een ander soort artikel op de blog te zien. Ik vond het in ieder geval erg leuk om te maken. Veel bakplezier!

                                                                      xx Sara

1 opmerking:

  1. ziet er erg lekker uit, dit wil ik ook wel een keer proberen te maken xx

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...