9 apr 2014

Review | Essence Moisturizing Cuticle Cream

Meestal kom ik bij mijn nagelverzorging niet verder dan alleen een base coat. Af en toe laat ik mijn nagels even 'ruiken' aan een nagelolie, maar verder komt het niet! Totdat Essence haar nieuwe assortiment lanceerde afgelopen februari en er een nagelcrème met perzikgeur in het schap kwam te liggen! Sindsdien staat er een klein schattig oranje potje op mijn nachtkastje...




Essence belooft:
Balsem voor je nagels. De hydraterende nagelriemcrème biedt volop verzorging en vocht aan je nagels en vertroetelt nagelriemen met vitamines, panthenol, glycerine en rijke oliën. Zeg maar dag tegen droge en broze nagels en nagelriemen.

Ingrediënten: 
AQUA (WATER), CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE SE, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, STEARIC ACID, PALMITIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, BAMBUSA ARUNDINACEA LEAF EXTRACT, TOCOPHEROL, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CETEARETH-20, DIMETHICONE, CARBOMER, SILICA, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, BUTYLPARABEN, PARFUM (FRAGRANCE), CI 16035 (RED 40), CI 19140 (YELLOW 5).

Ik ben geen ingedriënten specialist, dus ik wil het kort houden. Wel zie ik verzorgende bestandsdelen bovenaan staan, zoals cetearyl alcohol (niet de verwarren met de uitdrogende 'alcohol denat'), glycerine, verschillende oliën en panthenol. Wel enigszins verontrustend vond ik de parabenen, parfum en kleurstoffen. Zelf heb ik daar nooit zo'n last van, maar voor sommigen onder ons kan dit een stuk vervelender uitpakken.


De nagelriemcrème maakt deel uit van het tweede schap en is dus helaas alleen verkrijgbaar in grotere Kruidvat filialen. Het potje zelfs vind ik erg leuk: de kleur is zomers en verder is de verpakking lekker clean en strak. De crème kost €1,99 en daarvoor krijg je 15 ml, die 6 maanden houdbaar zou zijn.



Mijn nagels met de nagelriemcrème


Mijn nagels na de nagelriemcrème

Laten we maar beginnen met het feit dat de crème heerlijk naar perzik ruikt! Ik blijf het hele jaar door fan van frisse geuren als deze en ik zou de crème alleen al gebruiken voor de geur, haha! De substantie is prima: niet te dik en niet te dun. Het product trekt overigens goed in. 


Tegenwoordig gebruik ik de crème elke dag voordat ik ga slapen even snel. Ik had al geen lastige nagelriemen en nagels, maar ik merk toch wel een verschil. Mijn nagelriemen zijn toch wat zachter geworden en er wat gezonder uit gaan zien! Het is geen wondermiddel, maar zeker een aanrader als je nagels toch een beetje wilt verzorgen voor een fijn prijsje. Hij zal vast niet vergelijken zijn met de Lush Lemony Flutter, maar hij verzorgt je nagels wel!

Q: Gebruik jij wel eens een nagelriemcrème? Liefs' Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...