13 mei 2014

The Hardloop Tag!

Al sinds eind december loop ik wekelijks zo'n 2 rondjes hard. Want een beetje conditie kweken leek me niet verkeerd! Ik zat er al een tijdje mee in mijn hoofd om een blogpost te schrijven over mijn ervaringen, maar toen zag ik laatst op Annesolveig.nl 'de running tag'! Dé tag over alles wat je moeten weten van hardlopen. Nou ja, alles is misschien overdreven, haha! 


Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Zoals ik net al vertelde, ben ik begonnen met hardlopen rond eind december / begin januari. Ik had al twee keer eerder pogingen gedaan om regelmatig te gaan hardlopen, maar dat liep 'soort van' in de soep (lees: ik was gewoon te lui). Gelukkig heb ik dit keer niet opgegeven en ben ik nu al 4 volle maanden bezig! Best een prestatie voor mijn doen!

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Verkeerde schoenen (gewoon van die standaard sportschoenen) en te snel opgeven. Ik moet nog steeds leren hoe ik mezelf niet té ver push, maar ook niet te snel opgeef. Nu denk ik een plannetje te hebben: elke keer een vast aantal minuten langer lopen. Natuurlijk zijn er ook de bekende schema's, maar ik vind het persoonlijk fijner om gewoon te luisteren naar mijn lichaam.

Heb je wel eens last gehad van blessures?
Ik heb altijd al problemen gehad met mijn enkels en knieën en dat merk ik tijdens het hardlopen ook vrij vaak. Meestal zijn mijn knieën ook de reden dat ik niet verder kan rennen en niet mijn conditie zelf. Gelukkig is de situatie al een stuk verbeterd de afgelopen 4 maanden!
Wat draag je tijdens het hardlopen?
Ik draag meestal een lange hardloopbroek van Action (ja, je leest het goed!). Deze zit helemaal prima, en het beste is dat hij matcht bij mijn koraalroze hardloopschoenen van Nike! Verder draag ik een sport-bh en een T-shirt. Met warmer weer draag ik ook wel eens een korter broekje.

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?
Ja! Ik vind het erg leuk om bij te houden hoever ik heb gelopen en of mijn tijd verbeterd is. Hiervoor gebruik ik de Runkeeper app, die ik persoonlijk fijner vind dan de app van Nike. Verder luister ik natuurlijk gewoon muziek (op een lekker hoog volume!), want zonder... Ugh, dan is het zo saai!

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?
Hardlopen met keiharde muziek op, heerlijk! Het maakt mijn hoofd op een bepaald moment helemaal leeg, maar soms kan ik ook juist weer lekker diep in gedachten verzonken zijn!So true! Als je eenmaal in de 'vibe' zit, dan ga je gewoon voor een rondje! Ben je er eenmaal uit, dan is het ook heel lastig om uit jezelf te gaan hardlopen!

Wat staat er nog op je wishlist?
Ik wil nog graag fijne hardloop T-shirts met lange mouwen en ook nog een winddicht jasje! Maar dat is eigenlijk pas meer voor na de zomer, als ik dan nog hardloop, haha!

Wat zijn irritaties om je heen tijdens het hardlopen en wat is juist bemoedigend?
Irritaties zijn jongens die vervelende opmerkingen maken. Bemoedigingen zijn het steeds verder door kunnen lopen (ik ren nu 5 km, met bij 20 min even pauze) en op school veel hogere cijfers halen voor conditie testen (piepjestest, wie kent het nog meer?) dan voorgaande jaren!


Q: Loop jij ook hard? Liefs' Iris

1 opmerking:

  1. Leuke tag.EN omg die piepjestest, dat vond ik altijd verschrikkelijk. Hardlopen vind ik daarentegen echt een heerlijke sport<3

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...