17 aug. 2015

Mijn vakantie in Engeland 2015-De Hoogtepunten

Deze zomer ben ik naar Engeland geweest. Twee weken en op twee verschillende campings. De ene keer in een stacaravan en de andere keer in een houten huisje. Het was erg leuk en ondanks de dieptepunten waren er ook veel hoogtepunten. Ik vergeet dus even dat onze auto kapot ging en ook vergeet ik de wilde zee op de terugreis. Vandaag laat ik de hoogtepunten van mijn vakantie in Engeland zien.                                                                              De Boot

Op de heenreis was de boot echt geweldig. Het was vroeg in de ochtend en we zagen een hele mooie zonsopgang. We waren mooi op tijd en vertrokken zelfs ruim een half uur eerder met maar weinig mede reizigers. Het ontbijt was helaas al wel weg toen wij kwamen, maar over de bootreis op zich en het uitzicht heb ik niets te klagen.
                                                                           Stonehenge

Op de weg naar de eerste camping kwamen we langs Stonehenge. We konden pas vanaf 4 uur de camping op maar we waren al om 12 uur dichtbij. Dus stopten we bij Stonehenge. Het was mooi om te zien, maar na een uur ben je wel uitgekeken. Wel zijn er allemaal wandelroutes die je kan volgen. Dat hebben wij niet gedaan omdat onze hele auto volgepakt was.
                                                                                  Paignton

We verbleven in Paignton. Niet ver van het vakantiepark was de zee. Inclusief pier en een paar winkels. We hebben daar een lekker ijsje gegeten(bloedsinaasappel is echt lekker!) ondanks het weer. Je ziet op de foto hierboven dat het op en top zomer was. haha. Ach ja, ook dat is Engeland. De pier was mooi en het uitzicht er vanaf.
                                                               Kingswear en Dartmouth

Dit was zo mooi! Al die leuke gekleurde huisjes op de bergen. Er zit water tussen de twee plaatsen in wat het eigenlijk nog mooier maakt. Je moet met de boot over. Echt heel erg leuk. Je hebt een speciaal klein bootje voor 6 auto's maar je hebt ook een grote boot. Ook kan je als voetganger met weer een andere boot over. En het is geeneens zo duur.


Je ziet veel boten liggen en ook veel luxe boten. Wel is het er aan het einde van de dag vaak mistig. Maar de gekleurde huisjes maken het weer wat vrolijker. Je kan er ook met een ouderwetse trein vanaf Paignton komen. Dat is ook erg leuk om te doen.

Het bootje voor de voetgangers.

Nog meer schattige huizen.

                                                                           Land's end

Dit is het einde van Engeland. Het is helaas wel wat toeristisch gemaakt met allemaal attracties en films voor kinderen. Nu was er van alles over Shaun het schaap. Beetje jammer. Maar het maakt het niet echt minder mooi.

 

Dit is echt het laatste van het land. Je ziet veel rotsen en water.
 
Zo mooi. Het werd bij ons steeds grijzer, daardoor was het wel mooi. Maar op een zonnige dag ziet het er vast ook erg mooi uit. Het is wel erg toeristisch.
                                                                  Beverly park in Paignton

Dit is het park waar we de eerste week verbleven. Het ziet er op deze foto niet zo geweldig uit. De caravans waren krap, maar goed te doen. De bedden konden beter. Maar het was alsnog erg leuk. We hadden zelfs een oven! Ook waren er vlakbij nog een paar barren en cafe's op de camping en een binnen en buiten zwembad. Ook het winkeltje was erg leuk en het personeel was erg vriendelijk. Ja, hier zou ik nog wel eens terug willen komen.

Het andere park, Crowhurst park, in Battle was ook niet verkeerd. Vooral de huisjes waren daar erg mooi en je had daar wel een tafel voor buiten en zelfs een veranda. Maar ik vond de service daar iets minder. Ook werd er elke dag wel een bruiloft gehouden bij het oude gebouw op de camping. De gasten van die bruiloft scheurden dan als gekken over de camping. Ook hebben wij geen winkeltje kunnen ontdekken op deze camping.
                                                                          Eastbourne

Dit is voor mijn familie wel een speciaal plekje. Mijn ouders zijn hier vijfentwintig jaar geleden geweest toen ze gingen trouwen. Ze sliepen in een van de hotels langs die zee, die zie je zo nog. We moesten hier dus wel heen. En dit is samen met Dartmouth echt mijn favoriete plek.

Ken je trouwens de film Angus, Thongs& perfect snogging? Die is deels hier opgenomen. Er was een scene tussen de bootje die je hierboven op de foto zien.Het eerste deel van die pier wordt op dit moment opgeknapt. Er is namelijk een brand geweest op de pier.


Dit vind ik er zo schattig uitzien! Het was helaas erg grijs, maar wel lekker warm.
Die lampjes maken het echt af!
En dit was de lucht achter ons. Hoe verder wij liepen, hoe verder de lucht kwam.
             
Ook hier speelde een scene uit Angus, Thongs & perfect snogging zich af.
Zo mooi!
De mist trok steeds verder op, maar wij waren al helemaal langs de zee gelopen gelukkig. Snel terug dus!
                                                                             Brighton
Brighton ligt vlakbij Eastbourne. Het is helaas niet zo goed onderhouden als Eastbourne. Maar ook hier was het erg mooi. Helaas zat het weer een beetje tegen, dus lang zijn we hier niet gebleven.


                                                                               Londen

Londen vind ik een hele fijne stad. Ondanks dat het groot is, voelt het niet aan alsof het groot is. Er zijn veel mensen, maar die zijn absoluut niet asociaal zoals je in grote steden in Nederland ziet.

Hierboven zie je St. Pauls Cathedral. Er zijn allemaal gebouwen omheen gebouwd. Dat is jammer. Ook kan je hem niet helemaal op de foto krijgen. En de entree voor de kathedraal is echt belachelijk hoog! Wij zijn er dan ook niet in geweest.


 De big ben kent iedereen wel. Het is echt een groot ding en supermooi als je uit de metro komt.


The London eye is ook erg mooi. Hij staat op een goede locatie. Ooit wil ik er in, maar de rij is altijd erg lang en het is best duur.De tower bridge vind ik erg mooi. 's Avonds is hij nog mooier. Je kan sinds een tijdje bovenin door de blauwe 'balk' tussen de twee torens in lopen. Ook is daar de vloer deels van glas zodat je op de brug kijkt. Dat wil ik nog een keer doen!

                                                                       Beachy head

Beachy head is een beetje zoiets als Land's end. Alleen dan niet echt aan het einde van het land haha. Het was er best mooi weer en daardoor vond ik ook dit erg leuk om te bezoeken. Hier zijn mooie witte krijtrotsen en bomen die één kant op gegroeid zijn door de hoeveelheid wind. Echt het grappig om te zien. Je moet hier wel echt met mooi weer komen. Op deze foto zie je beneden Eastbourne liggen. Ook staan er veel mooie bloemen langs de kanten van de rotsen. Het water is er trouwens erg mooi blauw. Net alsof je in een heel tropisch gebied bent.                                                                            Seven sisters


                                                          Dit is het korte weggetje omhoog. 
En dit zijn dan de Seven Sisters. Zeven uitstekende rotsen naast elkaar. Mooi om te zien, maar niet mega bijzonder. 


                                                                  De Abbey in Battle

Dit was de allerlaatste dag voordat we naar huis gingen. We verbleven in Battle, niet ver van de abbey af. Daar moesten we toch nog wel heen! Als je in Battle bent, moet je daar ook geweest zijn. Het weer was niet geweldig, maar het was goed te doen. 

Dit is trouwens Battle zelf. Als je je wegdraait van de Abbey zie je dit. Dit is een inham van een winkelstraat, hij loopt nog door. Battle is voor de rest een beetje om deze straat heen gebouwd en niet zo heel groot. Maar wel heel schattig!
We hebben nog een High Tea gedaan met mijn tantes een paar dagen voor ons bezoek aan de Abbey. Zij kwamen onverwachts langs en hadden dit geregeld voor ons. Zij zaten ook vlakbij Battle en zijn zelfs nog in ons huisje geweest. We hadden een high tea bij Mrs. Burton. Het gebouwtje hier links. Het is heel oud, laag en schattig. En de high tea was heerlijk! Alles wat je niet opkreeg kon je meenemen. Maar wij waren met zes dus we hebben alles opgekregen. Wel kregen we vijf zakjes in de thee, niet te drinken! Daar moet je in Engeland wel op letten!:)

We hebben naast deze dingen nog wat andere leuke dingen gedaan. Maar dit waren wel echt de hoogtepunten. Het was een hele leuke vakantie en ik wil graag nog eens terug naar de plekjes waar we zijn geweest. Ik vind Engeland sowieso een fijn land. Als er een auto voor je stilstaat, blijft iedereen rustig staan. Je hoort niemand toeteren. Net zoals in de rij voor dingen als een veerboot voor voetgangers. Niemand gaat uit de rij of staat te zuchten en te steunen. Dat is in Nederland toch wel heel anders. Natuurlijk zijn er ook minpunten( het weer is er nog slechter dan hier! Hoe is het mogelijk?) Maar ik vind het een fijn land en kan het iedereen aanraden.

                                          Ben je ook weleens naar Engeland geweest?
                                                                   Xx Sara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...